Tijdens de vakantie hebben we twee keer in Neeritter bij de forellenvijvers Heioord gevist. Luna heeft daar Opa twee keer verslagen …….

De eerste keer is Dré ons met zijn camper in Sint-Oedenrode komen ophalen op de camping waar wij vertoeven. Gedrieën rijden we naar Neeritter. We gaan daar met Chantal opnames maken voor ons e-boek. Luna vindt het wel een beetje spannend om zo voor de camera te moeten verschijnen. Ik stel haar gerust en zeg: “je doet maar net of je niet goed kunt vissen”. Maar dat is haar eer te na en ze dient me van repliek door te zeggen: “ja, maar dat is juist het moeilijkste, want ik kan het toch al”. En dat ze het kan, heeft ze inderdaad laten zien.

Koffie met gebak.

Tijdens onze reis naar Neeritter vertel ik haar dat ze bij de forellenvijvers Heioord een mooi terras hebben. Ze neemt dat voor kennisgeving aan. Maar als ik daarna aangeef dat er ook lekker gebak is, wordt daar enthousiast op gereageerd. Rond 12.00 uur zijn we op de plaats van bestemming. Samen kijken we even rond langs de negen vijvers. Er is veel bedrijvigheid en overal zwemt forel. Luna loodst ons naar het terras alwaar ze zich te goed doet aan een flink stuk gebak een flesje Fristi. Wij nemen koffie met zo’n zelfde stuk gebak. Super ……. en betaalbaar.

Vissen

Chantal is ook gearriveerd met haar spulletjes. Snel worden er nog wat details doorgenomen en dan op naar de vijver. Dré gaat naar vijver 5. Er zitten daar veel zalmen en daar heeft hij wel kijk op. Chantal, Luna en ik gaan naar vijver 6. Chantal heeft deze afgehuurd voor ons zodat we rustig opnames kunnen maken, doch er is iets mis gegaan. Er staan al 6 personen te vissen. Chantal gaat informeren en er blijkt een communicatieprobleem. Wij doen echter niet moeilijk.

Een kant van de vijver is nog vrij dus daar kunnen we goed uit de voeten. Ik tuig Luna’s hengeltje op. Het is een spinhengeltje van Shimano, lengte 2.10m. Daarop een molentje ook van Shimano, een Nexavage 1000FA. De hoofdlijn is 16/00. De onderlijn ook 16/00 onzichtbaar van Berkley met een haak 6 van Gamakatsu. Als dobber 2 pilotbolletjes. Een geel en een rood. Deze kunnen een gewicht dragen van pakweg 1.5 gram. Zo je ziet, mooi licht spul dat Luna goed kan hanteren.

Als aas begint ze met powerbait. Een mix van oranje met bruin. Het bekende laarsje wordt gemaakt en vissen maar. De eerste inzet is al raak. Gelijk een mooie forel. Het water is helder en je ziet de forellen op het aas duiken. Mooi om te zien hoe ze soms twee/drie keer het aas nemen en weer uitspugen om tenslotte toch het aas te nemen. De volgende inzet is ook weer raak en we zien de mensen aan de andere kant kijken en denken wat gebeurt hier.

We stoppen even want Chantal heeft haar opname materiaal nog niet helemaal in orde. Maar dan gaat Luna weer los. Ze vangt de een na de ander. Haar schroom voor het maken van opnames is helemaal verdwenen en Chantal en Luna zijn goed bezig.

Ondertussen pak ik ook een hengel. Deze is hetzelfde opgetuigd als die van Luna en ook ik heb mijn deel aan de vangst. Later is Chantal ook nog actief. Ze vist met de glasloodketting en het werkt. Blijkbaar komen ze op het geluid af wanner je de tremarella techniek toepast. Luna word soms wat overmoedig. Ze ziet natuurlijk de forel het aas nemen in het heldere water en slaat dan te snel aan. Dat mond uit in missers.

Ik leg haar uit dat ze toch geduld moet hebben en moet wachten tot de dobber wegloopt. Ze pikt het goed op want na een paar uurtjes vissen heeft Luna 11 forellen weten te vangen. Ik moet het doen met 7. Chantal met 5 en Dré komt van de andere vijver met 4 stuks. Wel 2 zalmforellen erbij. Dat valt een beetje tegen maar na enig uitleg is het te verklaren. De vissen verblijven allemaal rond de zuurstofpomp en daar is het uiteraard druk met vissers. Dré stond te ver weg om daar goed te kunnen vissen en je wilt je natuurlijk niet opdringen. Respect voor elkaar is ook hier aan de orde. Het gevangen totaal komt op 27 stuk. Een mooie middag daar in Heioord.


Nol van Zoest

Tot ziens bij:

Forellenvijver Heioord
Rutjensstraat 6
6015 RE Neeritter kaart >>
Tel.: +31 (0)475-566609
Internet: www.heioord.com
Email: info@heioord.com

Visparadijs in een prachtige natuur!

© Tekst / Fotografie: Frans van den Broek Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com

Vindt je dit een leuk vangstverslag en ben je ook van plan om Forellenvijver Heioord te gaan bezoeken?
Klik dan op de ‘vind ik leuk’ knop hieronder en laat een reactie achter in onderstaand reactieveld
of deel het met je vrienden via de ‘f’ knop hieronder.