Lokatie NK finale 2016 Nieuws: Dit jaar worden de NK finales van het NK Forelvissen 2016 en het NK Vliegvissen op Forel gehouden bij respectievelijk Vissen bij de Zuilen en Forellenvisvijvers de Berenkuil.

Lokatie NK finale 2016 Nieuws; datum en lokatie bekend!

Zoals ieder jaar werd er ook dit jaar tijdens de jaarvergadering van de NVVF (Nederlandse Vereniging van Forellenvisvijvers), bij de Berenkuil in Putten, de loting gehouden om de locaties van de Nederlands Kampioenschappen Forelvissen en Vliegvissen. Vooraf kunnen de visvijvers zich ter beschikking stellen als lokatie en mee loten.

Lokatie NK finale 2016; NK Forelvissen

Voor de Finale van het NK Forelvissen waren de volgende lokatie in de rees voor de loting nml.: Recreatieboerderij van Langeraad, Wild bijzonder vissen en Vissen bij de Zuilen. De gelukkige winnaar bleek Vissen bij de Zuilen uit Hillegom te zijn en zij mogen samen met de wedstrijdcommissie de finale gaan organiseren.

Lokatie NK finale 2016; NK Vliegvissen op Forel

De loting voor de lokatie NK finale 2016 van het NK Vliegvissen op Forel was minder spannend aangezien er maar 1 lokatie zich beschikbaar had gesteld. De finale van het NK Vliegvissen op Forel wordt dit jaar georganiseerd op de prachtige vliegvisvijver van Forellenvisvijvers de Berenkuil in Putten.

Datums NK finale 2016

Ook zijn de datums bekend gemaakt waarop de beide finales gehouden worden. De finale van het NK Forelvissen wordt gehouden op zaterdag 1 oktober 2016. De finale van het Vliegvissen op Forel wordt gehouden op zaterdag 15 oktober 2016. Plaats deze datums dus maar alvast in je agenda!

Zoals het er nu naar uit ziet zullen er naar schatting 27 visvijvers deelnemen aan het NK Forelvissen. Dat wil zeggen dat er 135 finalisten zich kunnen kwalificeren en deel gaan nemen aan dit NK, mits de regels voor deelname aan de finale ongewijzigd blijven. Er is namelijk al eens vaker aangegeven dat, mocht het deelnemers aantal voor de finale te groot gaan worden, het aantal finalisten per vijver terug gebracht zal worden van 5 naar 4 finalisten. Of dat dit jaar zal gaan gebeuren is momenteel nog niet bekend. Het laatste nieuws hierover horen jullie ongetwijfeld op deze website.

Het aantal vliegvisvijvers dat zal gaan deelnemen aan de finale van NK Vliegvissen op Forel wordt geschat op 13 vijvers. Dit zou betekenen dat 65 vliegvissers zich kunnen kwalificeren voor dit NK. Dit is geen enkele probleem voor de grote vijver bij de Berenkuil.

Deelname aan voorrondes van beide NK’s

Wil jij deelnemen aan een van beide finales en kans maken op de begeerde titels Nederlands Kampioen Forelvissen of Nederlands Kampioen Vliegvissen op Forel, dan kun je deelnemen aan de vele voorrondes die door heel Nederland bij de deelnemende vijvers georganiseerd worden. Iedere vijver mag zelf bepalen wanneer en hoeveel voorrondes hij organiseert.

Zodra er datums bekend worden van de voorrondes, plaats ik deze in onze visevenementen-kalender.

Zie hier meer info over de voorrondes NK Forelvissen en de voorrondes NKF Vliegvissen. Op beide pagina’s vind je alleen de wedstrijden die te maken hebben met de beide NK’s en kun je alle verslagen lezen die gemaakt zijn van de voorrondes en de finales van de beide NK’s. Uiteraard kun je voor deelname aan de voorrondes ook kijken op de websites van de deelnemende vijvers.

Website NK Forelvissen: nkforelvissen.nl

Ik wens alle deelnemers heel veel succes toe tijdens de voorrondes en finales en ben benieuwd wie zich dit jaar weer kan kwalificeren.