De stukjes die onder deze rubriek gepubliceerd worden zijn in de regel licht verteerbaar. Toch sprak ik kortgeleden een visvriend van ons die dat wel mooi vond maar dat er te weinig aandacht wordt besteed aan hen die nog zo graag mee willen doen doch simpelweg niet kunnen.

Ik moest plots denken aan de campagne van “SIRE” , Ik ben er nog. Dat was een aantal maanden geleden. Toen waagde ik een poging de aandacht daarop te richten. Dat stukje is niet gepubliceerd omdat sprake zou kunnen zijn van personificatie en/of het in algemene zin niet geschikt zou zijn op deze site zoiets aan de orde te stellen.

De voortgang in tijd doet inzichten veranderen. Het besef dat vele van ons nog zo graag mee willen delen in de kennis, de nieuwtjes en vooral ook het begrip voor hun situatie mag niet vervagen. Laten we eerlijk zijn veel van hen zijn voor de betrokkenheid en deels ontspanning afhankelijk van wat geschreven wordt op het internet. Dus ook van ons.

Het voorgaande wekt de indruk met enige afstand op papier gezet te zijn. Het tegendeel is helaas realiteit. Ook ik merk dat uit het oog uit het hart dagelijks speelt. Waar zijn de “maatjes”van voorheen? De Willems, Bennen, Henken, Jannen enz. enz. Niets hoor je van ze. Taal noch teken. Positief gezien moet je er rekening mee houden dat enkele van hen niet weten hoe ze met onze situatie moeten omgaan. Het is ook moeilijk je in te leven in een persoon die uitbehandeld is en in de herfst van z’n leven op weg is naar………….???? .

Dan realiseer je jezelf dat zij er ook nog steeds zijn doch dat wij onszelf onvoldoende manifesteren. De campagne begint bij ons – de ernstig zieken en gehandicapten – , wij moeten ook laten weten dat we er nog zijn. Niet met zwaarmoedige verhalen – niemand kan ons leed of verdriet wegnemen – maar met mee te doen. Pluk uit jouw verleden of heden een belevenis die met onze hobby te maken heeft. Zet (of laat zetten) dat in enkele simpele woorden op de mail. Stuur dat aan de webmaster, die zal dat wel aan mij mailen zodat ik met alle plezier daar iets over kan schrijven zodat het gepubliceerd kan worden. M’n eigen emailadres kan ik niet geven omdat ik ook maar een man van de dag ben.

Probeer het eens en help mee ervoor te zorgen dat we niet vergeten worden en weer eens een teken van leven krijgen van onze oude maatjes. Emailadres: info@deforelvisser.nl
Voor jullie deelname bedank ik jullie hartelijk !

Lees hier het artikel: Vergeten (vis)vrienden … >>

© Joop P.L.van Kasteren/ Redactie deforelvisser.com