In De Krim lijkt het op een ‘Koude Oorlog’ uit te draaien. Wij hebben in Nederland nog geen winter gehad. Dat geldt trouwens ook voor heel wat wintersportgebieden. Gisteren was een heerlijke dag. Lente…. Leek het. In dierentuin De Beekse Bergen genoten de dieren zichtbaar van de Lentestralen. Jonge koppeltjes liepen zoenend door het park.

Zien we ook Lente bij de forelvijvers? Trekken er meer mensen heen en worden de forellen actiever? De temperaturen stijgen langzaam maar zeker en dat is weer goed voor de jachtdrift bij de forellen. Deze week ga ik even mijn geluk beproeven. Ik ga dan meer voor de techniek dan de vangst. Alles wat ik vang geef ik meteen weg. Gisteren nog een partij forel verkocht. Donderdag dus gratis vissen. Ze voorspellen droog en zonnig weer. Ik ben nieuwsgierig. Rond 20 maart begint de lente echt. Gaat maart zijn staart roeren of niet.
Wie van jullie constateert al grotere vangsten door het warmere weer. Nu zijn volgens mij alle forelvijvers open. Het seizoen is begonnen. Lente bij forelvijvers!

Frans van den Broek

Lees ook:
Perfect; De heren aan het vissen, de vrouwen lekker genieten! >>
Lente: Volop nieuw leven bij de forellenvisvijvers >>

© Tekst / Fotografie: Frans van den Broek / Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com

Vindt je dit een leuk artikel? Klik dan op de ‘vind ik leuk’ knop hieronder
of deel het met je vrienden via de ‘f’ knop hieronder.