Landgoedvisserij Someren in Brabant is vrijdag 29 april 2016 officieel heropend. Een toplocatie voor vissen op regenboogforel en zalmforel, meervalvissen en vliegvissen. Landgoedvisserij Someren (voorheen bekend als de Heihorsten) is gelegen in de mooie Peel bij Someren in Brabant. De VIP-Vrienden van Deforelvisser.com Wim ter Wielen, Rudy van Duijnhoven en ik brachten er een bezoek om verslag uit te brengen voor de vijver van de maand mei.

Video Landgoedvisserij Someren, Brabant

Allereerst een video die ik heb samengesteld van Landgoedvisserij Someren, zodat jullie een impressie krijgen van dit prachtige landgoed met 4 visvijvers voor vissen op forel en vliegvissen (en meervalvissen in de zomermaanden), stromende beek, de natuur eromheen en onze geslaagde vismiddag met visvangsten:

YouTube bron: https://youtu.be/4aQPm4SZkl0

Landgoedvisserij Someren; Een landgoed met stijl

Graag wil ik jullie al een beetje wegwijs maken met deze visvijver die sinds 1 maart van dit jaar open is. Een prachtige lokatie die in 2008 is aangelegd met het oog op de vliegvisser. Je kunt duidelijk zien dat de aanplant rondom de vijvers zorgvuldig is uitgekozen, waardoor het terrein een heel natuurlijk karakter heeft gekregen en het net lijkt of het er altijd al heeft gelegen. De aanplant moet echter nog groeien, met name de bomen en struiken hebben tijd nodig om tot volwassen beplanting uit te groeien, maar over 2 à 3 jaar zal het landgoed zeker zijn naam eer aan doen. Ook nu ziet alles er al prachtig uit en kun je er heerlijk recreëren en vissen. Het is zowel voor de visser als de recreant een plek om tot rust te komen en te genieten van de mooie omgeving en landgoed met stijl.

Ronnie Bruchem en Karolien Goërtz, de beheerders van deze vijver waren erg blij dat ze de kans hebben gekregen om deze vijver te kunnen pachten en hebben mooie plannen voor de toekomst. Bekijk hier de toekomstplannen en live video van de heropening op vrijdag 29 april 2016.

Landgoedvisserij-Someren-Toplocatie-forelvissen-vliegvissen1

8 ha visvijvers, stromende beek en kikkerpoel

Met een oppervlakte van 8 ha, waarvan er nu 6 in gebruik zijn, is het een heel groot terrein waar 4 vijvers in zijn aangelegd. Tevens ligt er een stromende beek en een kikkerpoel, wat ik erg leuk vind. Daar kun je aan zien dat bij de aanleg niet alleen aan de visser is gedacht, maar zeker ook aan de natuur. De beek en kikkerpoel geven diverse dieren en planten de ruimte om op een beschutte plek te bloeien, groeien en zich voort te planten. Tevens wordt de beek gebruikt om het water te circuleren over alle vijvers, wat de waterkwaliteit ten goede komt.

Landgoedvisserij Someren forelvissen vliegvissen

Het water bij Landgoedvisserij Someren is kraakhelder. Door middel van de stromende beek en een pompsysteem worden alle vijvers voorzien van vers water.

Het water bij Landgoedvisserij Someren is kraakhelder

Landgoedvisserij Someren heeft 4 visvijvers

Langoedvisserij Someren heeft 4 visvijvers, 2 forelvijvers en 2 vliegvisvijvers. In de zomermaanden is er tevens de mogelijkheid om op meerval te vissen. Deze zullen dan op vijver 2 worden uitgezet. Hiervoor moet de watertemperatuur echter hoger liggen anders kan de meerval niet overleven. Ter zijnerzijds zal ik jullie uiteraard op deze website informeren over het meervalvissen op deze visvijver.

Landgoedvisserij-Someren-Toplocatie-forelvissen-vliegvissen2

Forelvissen op vijver 1 en 2

Vijver 1 en 2, de vijvers die je ziet liggen als je voor het paviljoen staat, zijn ingericht voor het vissen op forel. Vijver 1 (± 2,5 meter diep) is een mix-vijver waarop 2 zalmforellen en 1 forel uitgezet worden. Op vijver 2 (± 3,5 meter diep) worden alleen regenboogforellen uitgezet, 5 per persoon. Deze vijvers zijn put & take vijvers wat wil zeggen dat je de gevangen forellen mee naar huis mag nemen.

Op deze vijver zijn leefnetten niet toegestaan en koelboxen verplicht. Nadat de vis gevangen is dien je deze eerst te doden en dan pas te onthalen. Lees meer in het reglement. Er is een slachtplaats aanwezig waar je de gevangen vis kunt schoonmaken.

Landgoedvisserij-Someren-Toplocatie-forelvissen-vliegvissen3Visuitzet door Ronnie van Bruchum in stijl met een golfkarretje

Vliegvissen op vijver 3 en 4

Op vijver 3 en 4 heb je de mogelijkheid om te vliegvissen. Dit kun je al doen vanaf 2 uur. Je betaald per uur. Op deze vijver geldt het principe van catch & release. Hier moet je de vis dus terug zetten in de vijver. Rudy vangt die middag ook een mooie regenboogforel op de streamer. Je mag namelijk ook op de forelvijvers 1 en 2 vliegvissen, mits je de andere vissers niet hindert.

De vliegvisvijvers 3 en 4 zijn 3,5 à 4 meter diep en zijn net als de andere vijvers aangesloten op de stromende beek die via een pompsysteem in beweging wordt gehouden. Het visbestand zal worden uitgebreid in de komende tijd met o.a. zalmforellen, bruine forellen en andere vissoorten. Ook worden er extra graskarpers uitgezet om de waterkwaliteit op peil te houden.

Rudy van Duijnhoven vangt regenboodforel Vliegvissen met de regenboogforel van Rudy van DuijnhovenRudy van Duijnhoven vangt een regenboogforel met de streamer

plattegrond Landgoedvisserij Someren

Plattegrond Landgoedvisserij Someren met de forelvijvers, vliegvisvijvers, de stromende beek en het paviljoen 

Horeca Landgoedvisserij Someren

Het mooie Paviljoen, gelegen aan de vijvers is gebouwd in 2014, biedt binnen plaats aan c.a. 75 mensen en is voorzien van modern sanitair en een invaliden-toilet. Deze toiletten zijn ook van buiten te benaderen zonder dat je door het paviljoen moet gaan. Het terras biedt plaats aan veel extra mensen en daar zal in de zomermaanden zeker gebruik van gemaakt worden. Het uitzicht is prachtig en ook toegankelijk voor fietsers en wandelaars.

In het paviljoen kun je terecht voor een hapje en drankje en kun je kiezen uit een kleine kaart bijvoorbeeld; belegde broodjes een tosti, friet en frikandel.

Omgeving Someren

Someren is gelegen in de prachtige Peel en daar is voor ieder wat wils. Naast dat het een heerlijk rustig gebied is voor wandelaars en fietsers kun je er golfen op de Golfbaan de Swinkelsche die ook eigendom is van de gebroeders Swinkels. Zijn er diverse Bed & Breakfast gelegenheden bijvoorbeeld Gasterij de Heihorst en de Manege het Keelven.

Toekomstplannen

Tijdens de officiële heropening op 29 april 2016 gaf Karolien Goërtz diverse toekomstplannen aan. Op deze pagina kun je de hele heropening live bekijken via de video en het verslag lezen.

Groepsarrangementen; In de toekomst zullen er groepsarrangementen komen.

Minicamping; In de planning ligt ook een minicamping die naar verwachting plaats gaat bieden aan 15 standplaatsen en 20 tenten. Het terrein dat ze nu gebruiken is ongeveer 6 ha en daar kunnen ze nog met 2 ha uitbreiden.

Vliegvis-activiteiten; Ook de vliegvis-activiteiten zullen worden uitgebreid. In de toekomst willen ze van Landgoedvisserij Someren de thuisbasis maken voor VNV Franklin Moquette op vertoon van de vliegvissen pas. Daarnaast ook de thuisbasis maken voor de Fly Fishing Academy, waar Rudy van Duijnhoven ook vliegvis-instructeur is. Zo heb je dan de mogelijkheid om vliegvis-cursussen te gaan volgen onder begeleiding van een ervaren vliegvis-instructeur bijvoorbeeld een introductiecursus of basiscursus vliegvissen.

De Heihorsten; De vermogende gebroeders Swinkels (de eigenaars van Landgoedvisserij Someren) staan niet stil. Er ligt een bouwplan om 8 miljoenen villa’s te gaan bouwen naast Landgoedvisserij Someren. Tevens willen ze het het oude kasteel op De Donck helemaal gaan herbouwen. Wat ooit begon als een grote veehouderij met melkkoeien, jongvee en vleesvarkens is nu omgebouwd naar een golfbaan, visserij en in de toekomst dan ook een villa-park met 8 miljoenen villa’s. Aan de haalbaarheid van deze grootste plannen twijfelen de gebroeders Swinkels geen seconde. Dat wordt is een prachtige achtertuin voor Ronnie en Karolien!

Landgoedvisserij Someren toplocatie voor forelvissen, meervalvissen & vliegvissen

Wim ter Wielen, Rudy van Duijnhoven en ik hebben er die middag gevist op vijver 1. Het weer was niet lekker. Met een temperatuur van een graad of 7, regen en wind was het niet echt een pretje voor mij, maar het vrij snel vangen van een mooie regenboogforel maakte veel goed. De adrenaline van de dril verhoogd de lichaamstemperatuur en de foto’s zijn een kroon op de middag.

Landgoedvisserij-Someren-Toplocatie-forelvissen-vliegvissen4Vistip: Draag met deze weersomstandigheden waterdichte schoenen zodat je niet, net als ik, natte voeten krijgt. Dat verhoogd zeker je visgenot!

Landgoedvisserij Someren is een toplocatie voor forelvissen, meervalvissen & vliegvissen! Ik wens Ronnie Bruchem en Karolien Goërtz heel veel succes toe met deze prachtige vislocatie!

Ronnie-bruchum-Karolien-GoertzNieuwe pachters van Landgoedvisserij Someren: Ronnie van Bruchem en Karolien Goërtz

Vangstverslag Vliegvisvijvers Landgoedvisserij Someren

Rudy van Duijnhoven ging samen met zijn vriendin Cora Nicolasen en Theo van de Poll op Hemelvaartsdag terug en had toen veel beter weer. Bekijk hier de vangstreportage van de forelvijvers en vliegvisvijvers en de mooie regenboogforellen die ze konden drillen: Vangstreportage vliegvisvijvers Landgoedvisserij Someren >>

Officiële heropening Landgoedvisserij Someren

Bekijk hier het verslag en live video van de heropening Landgoedvisserij Someren >>

groetjes, Chantal Hermkens

Landgoedvisserij Someren Logo

Landgoedvisserij Someren, brabant
Dellerweg 30, 5712 GT Someren
Website: www.landgoedvisserijsomeren.nl
Email: info@landgoedvisserijsomeren.nl
Tel.: 06 – 51 822 131

@ Deforelvisser.com – fotografie: Rudy van Duijnhoven, video: Chantal Hermkens