Tussen mijn werk door volg ik met veel aandacht de berichten op Facebook die betrekking hebben op onze mooie sport. Het vissen op forel. Die moet mooi en vooral schoon blijven. Ik werd geraakt door een forelvissers die het had over ‘varkens’ aan de waterkant. Helaas de man heeft het bij het juiste eind. Ze zijn in de minderheid, maar ze zijn er wel. Elke vorm van rommel die zij achterlaten is te…. Veel!!!!!!!

De eigenaren en beheerders van forelvijvers zetten overal bakken neer. Daar kun je je afval in kwijt. In principe hoeft er nergens een blikje, draad, dobber of haak te blijven liggen. Toch zie ik dat ook. Dat brengt niet alleen ergernis met zich mee, maar ook gevaren. Eenden en reigers die verstrikt raken in vislijnen. Dit met alle kwalijke gevolgen. Je moet er niet aan denken dat kinderen een haak in hun blote voeten krijgen. Al met al ligt hier een taak voor ons allemaal.

Als we medevissers zien die het niet zo nauw nemen met het opruimen van hun afval: Wijs hen daar dan op. Iedereen is gebaat bij een schone forelvijver…. Voor liefhebbers is plaats en voor ‘varkens’ niet.

Frans van den Broek

Dan smelt je hart toch als je dat ziet; mamma en het jonge grut erachteraan …
Je moet er toch niet aan denken dat die schatjes van eendjes in onze vislijnen terechtkomen!

Aanverwante artikelen:
Wees zuinig op de natuur en Hou je visstek schoon! >>
De Monomaster: Altijd uw visstek visdraad vrij! >>
Lente: Volop nieuw leven bij de forellenvisvijvers; stel je voor dat eendjes verstrikt raken in vislijnen? >>

Laat dus géén troep achter bij de forelvijver!!!

© Tekst / Fotografie: Frans van den Broek / Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com

Vindt je dit een leuk artikel? Klik dan op de ‘vind ik leuk’ knop hieronder
of deel het met je vrienden via de ‘f’ knop hieronder.