Kustleden Strömsbruk – Vliegvis avontuur in het midden van Zweden deel 3. Bij aankomst te Strömsbruk werden wij opgewacht door de projectleider van het project “vissen in het midden van Zweden” Stefan Barenveld en visgids Jessica Dolk. 

Kustleden Strömsbruk - Vliegvis avontuur in het midden van Zweden deel 3

Tekst & Fotografie: Léon Godijk / Rudy van Duijnhoven – Vliegvis-redactie deforelvisser.com

<< Lees hier deel 1: Vliegvis avontuur Zweden, Riverwild te Färila
<< Lees hier deel 2: Wildlife Sweden camp Ängra te Kårböle

Kustleden Strömsbruk Zweden

Kustleden Strömsbruk – Vliegvis avontuur op rivier Harmånger

Na een kop koffie zijn we de rivier Harmånger gaan bezoeken. Deze ligt direct naast het hoofdgebouw en was vanaf ons appartement slechts 100 meter lopen. Deze rivier stroomt gemiddeld snel en kent snel stromende delen en vele vlakke maar diepe gedeelte. Jessica verklapte ons al een goede stek om snoek te vangen. 

Na de onze spullen uitgepakt te hebben zijn Rudy, Stefan en ik lekker bij de om de hoek gelegen pizzeria gaan eten. Daarna heb ik toch even mij hengel gepakt en wist al snel een mooie vlagzalm vangen.

Kustleden-te-Strömsbruk-vlagzalm-vliegvissen

Vliegvissen Kustleden Strömsbruk, Zweden

De volgende dag zijn Rudy en ik door de eigenaar Johan Adlercreutz rond geleid over het terrein van Kustleden. Kustleden bied een groot verscheidenheid aan loge mogelijkheden en ontspanning. Verder liet Johan ons alle wateren in de omgeving zien. Het is teveel om op te noemen daarom de meest belangrijke op een rijtje: rivier de Harmånger, het meer Långtjärn welke goed met forel is bezet en waar ook gasten die een rolstoel gebruiken, goed kunnen vissen. Verder de kust waar in het voorjaar op zeeforel gevist kan worden.

Na deze rondleiding zijn Rudy en ik op de Harmånger gaan vissen en wisten al snel menig vlagzalm te vangen. In de middag werden we door Jessica Dolk opgehaald om op een ander stuk rivier de forel en de vlagzalm achter de vinnen te gaan zitten. Op dit deel van de rivier wisten we alle zowel forel als vlagzalm te vangen. Jessica maakte langs het water een lekker diner voor ons klaar. Het leven kon niet mooier. Na het diner nog even gevist maar het werd behoorlijk taai. De vis liet zich niet meer zo makkelijk verschalken. Om 22.00 weer tevreden terug naar ons appartement.

Kustleden-te-Strömsbruk-Gids-Jessica-DolkGids Jessica Dolk

Rudy-van-Duijnhoven-met-vlagzalm-Kustleden-te-StrömsbrukRudy van Duijnhoven met vlagzalm

Vliegvissen op de Harmånger op snoek

Om 10 uur de volgende dag zijn Rudy en ik op locatie gebleven en zijn opnieuw op de Harmånger gaan vissen. Het doel was snoek. Ik heb gekozen voor een 10ft Hardy jet, reel voorzien van een intermediate lijn en aan de leader met een groene witte streamer.

Rudy wist al snel een mooie snoek te haken terwijl bij mij een kleine rakker de streamer nog net greep toen ik deze binnen wilde halen.

Kustleden-te-Strömsbruk-vliegvissen-op-snoekSnoek van Rudy van Duijnhoven

Over het stuk wat wij afgelopen hebben waren het vooral kleine snoeken die vol jolijt achter je streamer aan gingen maar hem niet pakte. Ik ben teruggelopen naar de brug welke vlak bij onze locatie ligt en wilde daar het diepe stuk nog afvissen. Na twee worpen schiet achter een steen een mooie snoek omhoog maar mist mijn streamer……. Nog maar een keer proberen en dan wordt mijn streamer hard gepakt. Na dubbel aangeslagen te hebben duikt de snoek de stroming is. Op dat moment heb je weinig te vertellen. De snoek laat zich rustig diep in de stroming zakken waar ik haar met veel moeite uit kan halen. Na, een voor mij lange, tijd weet ik de snoek onder de kant te krijgen en te onthaken.

Helaas zat het er nu ook op en moesten we weer gaan inpakken. 

<< Lees hier deel 1: Vliegvis avontuur Zweden, Riverwild te Färila
<< Lees hier deel 2: Wildlife Sweden camp Ängra te Kårböle

Google info Wildlife Sweden: https://www.google.nl/?gws_rd=ssl#q=Kustleden+Strömsbruk

Léon Godijk / Rudy van Duijnhoven