Onze vaste redacteur Joop P.L.van Kasteren op de Forel Visbeurs bij de Berenkuil

De eerste Nederlandse forel visbeurs was blijkens de organisatoren een groot succes. Het verdient herhaling roept men. Als gewoon bezoeker moet ik zeggen dat het voor het overgrote deel klopt als een bus. Doch laten we even niet vergeten dat het weer ook meezat.

Het aanbod van de exploitanten was zeer groot. Redelijk veel vernieuwingen en spullen waarvan ik het bestaan niet kende anders dan vanaf de site van de NVVF. (Overigens daar wordt veel tijd gestopt in de omschrijving van de nieuwe producten.) De uitleg van de mensen ter plekke was ronduit goed. Je kon aan veel dingen merken dat de organisatoren dit alles niet voor de eerste keer deden. Heel jammer vond ik het dat het ambachtelijk roken van de vis naar mijn mening niet geheel tot z’n recht kwam.

Omdat het vrijwel een jaar geleden was dat ik voor het laatst een bezoekje had gebracht aan de Berenkuil vielen mij enkele dingen op.
Allereerst de hartelijkheid waarmee ik werd ontvangen. Zeer behulpzaam en leuk. Er werd meteen aangeboden de rolstoel te duwen naar de plek die ik wilde.
Zoals zo vaak, Petje af voor de fam Hamstra.

Vervolgens de eerste vijver inkijkend zag ik dat Hendrik halverwege een sluitnet kon trekken. Dat is een goede actie. Bij verhuur krijg je niet dat die gehele vijver slechts bevist wordt door enkele mensen. Bovendien kan bij verhuur de vis die de huurder betaald heeft dichter in de buurt van hem worden gevangen. Voor mijn gevoel kan ik nu alleen maar aanbevelen eens gebruik te maken van deze aangepaste huurmogelijkheid. Tot ziens daar zou ik zeggen.

Tussen de regels door kan men lezen dat ook ik de beurs een groot succes vond. Persoonlijk heb ik kennis mogen maken met de webmaster van deforelvisser.nl , mevr. Chantal Hermkens. Ik schrijf wel stukjes voor de site maar had haar nog niet eerder ontmoet.

Verder was het hartverwarmend oude maatjes te treffen. Veel handen moeten schudden. Gelukkig niet alleen maar trieste praat. Er is veel gelachen. Contacten zijn weer aangetrokken. Dus al met al blijkt dat buiten de beurs om het effect van elkaar weer zien en spreken ook erg belangrijk is. Alleen al daarom, bij gelegenheid weer een beurs organiseren. Weer bij de Berenkuil natuurlijk. Dat zou een begrip moeten worden.

Voor mij waren het in elk geval een paar heerlijke uren !

© Joop P.L.van Kasteren/ Redactie deforelvisser.com

Joop, ik vond het erg leuk dat ik jou en jouw vrouw dan eindelijk heb kunnen ontmoeten.
Het is vreemd om met iemand te communiceren die je nog nooit gezien hebt, en alleen te communiceren via de email. Ja, wat moet je zeggen als je via de email te horen krijgt: “Het ging weer fout. Komt vast door die verrekte morfine”. Ik was dan ook erg verheugd jou eindelijk in levende lijven te hebben gezien en gesproken. Het was maar een kort gesprek, want het was erg druk voor mij op de beurs. Toen ik even later nog even met jouw wilde verder praten, was je helaas al weer weg.

Op redacteuren zoals jij zitten we zeker wel te wachten!
We waarderen de stukjes die je schrijft zeer.
Ze belichten het forelvissen eens van een heel andere kant en zijn erg leuk, fris en informatief geschreven. Aan de statistieken kan ik zien dat niet alleen wij, maar ook de bezoekers de stukjes erg goed lezen.

Ik hoop dan ook dat andere mensen, die in een soort gelijke situatie zitten als Joop, gehoor geven aan de oproep van Joop. Hier volgt een fragment uit dat artikel:

Dan realiseer je jezelf dat zij er ook nog steeds zijn doch dat wij onszelf onvoldoende manifesteren. De campagne begint bij ons – de ernstig zieken en gehandicapten – , wij moeten ook laten weten dat we er nog zijn. Niet met zwaarmoedige verhalen – niemand kan ons leed of verdriet wegnemen – maar met mee te doen. Pluk uit jouw verleden of heden een belevenis die met onze hobby te maken heeft. Zet (of laat zetten) dat in enkele simpele woorden op de mail. Stuur dat aan de webmaster, die zal dat wel aan mij mailen zodat ik met alle plezier daar iets over kan schrijven zodat het gepubliceerd kan worden. M’n eigen emailadres kan ik niet geven omdat ik ook maar een man van de dag ben.

Probeer het eens en help mee ervoor te zorgen dat we niet vergeten worden en weer eens een teken van leven krijgen van onze oude maatjes. Emailadres: info@deforelvisser.nl
Voor jullie deelname bedank ik jullie hartelijk ! Aldus Joop.

Lees hier het volledige artikel >>

Joop, nogmaals hartelijk dank voor alle info!
Ik heb nog diverse verhalen op stapel staan. Deze volgen in de komende weken.

Ik wens jou verder veel sterkte toe en hoop dat je nog héél veel stukjes mag en kan schrijven, want dan gaat het je goed!

Veel liefs,
Chantal Hermkens