Op zondag 13 april was het alweer tijd voor de eerste wedstrijd in de strijd om de Heioord-Lindeboom Trofee 2014. Dit jaar met diverse nieuwe deelnemers, zowel met als zonder ervaring.

Het was een frisse ochtend en de vangsten moesten even op gang komen. Daar waar bij vorige wedstrijden de uitgezette forellen binnen een tiental minuten gevangen werden was het vandaag totaal anders. Het was even wachten op de eerste vangsten en de vangsten waren verspreid.

Mathieu Smeets deed direct goede zaken met 3 forellen in de eerste ronde. Nadat hij het kampioenschap vorig jaar op een haar na mistte is hij nu gebrand op de winst. Jac Linssen begon ook sterk met 3 forellen, gevolgd door maar liefst 10 vissers met 2 stuks. Dit gaf wel aan dat er overal gelijkmatig gevangen werd.

In de tweede ronde werd er opnieuw doorlopend gevangen. Nu wisten een aantal vissers toch een voorsprong te nemen. Frank Bongers ving maar liefst 5 forellen, gevolgd door 5 vissers met ieder 3 stuks. Mathieu Smeets hield hiermee de aansluiting.

Na de pauze en het opwarmen in de kantine bleken de forellen zich toch meer te concentreren waardoor de verschillen in vangst groter werden. John Peeters en Jac Linssen wisten beiden 5 forellen bij te schrijven. Er was niemand die echt aanhaakte bij dit aantal.

In de laatste ronde ging de strijd daarom vooral tussen Jac en John. Met 6 forellen had John het ronderecord van de dag te pakken en verzekerde hij zich van een mooie winst. Zijn totale vangst kwam op 14 stuks. Sjaak Linssen tekende met 2 verse forellen voor een tweede plek met een totaal van 12 forellen. Daarachter volgen op enige afstand Marcel Cauberg (9 forellen), Peter van Lierop, Mathieu Smeets en Frank Bongers (allen 8 forellen).

Het was leuk dat er doorlopend gevangen werd en op alle stekken rondom de vijver, waardoor uiteindelijk niemand met lege handen naar huis ging. Gerald Smeets, veteraan in de Heioord-Lindeboom Trofee, ontving met 1 forel de pechprijs. Dat zal hij in een volgende wedstrijd ongetwijfeld goed maken! Met deze uitslag is er in ieder geval nog vanalles mogelijk in de komende wedstrijden!

Bekijk hier de volledige uitslag van de wedstrijd >>

Bekijk hier enkele foto’s van de prijsuitreiking:

Hopelijk tot zondag 25 mei 2014 !

Dreke – jongste deelnemer – wint Visvrienden Cup 2013 bij Heioord >>
Toon van Esch prolongeert titel in 2013 bij Heioord >>
Lees hier het verslag van de derde voorronde, gehouden op 23 juni 2013 >>
Lees hier het verslag van de tweede voorronde, gehouden op 26 mei 2013 >>
Lees hier het verslag van de eerste voorronde, gehouden op 14 april 2013 >>

Tot ziens bij:

Forellenvijver Heioord
Rutjensstraat 6
6015 RE Neeritter kaart >>
Tel.: +31 (0)475-566609
Internet: www.heioord.com
Email: info@heioord.com

Visparadijs in een prachtige natuur!

© Tekst / Fotografie: Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com