Opa Henk en kleinkinderen gaan jeugdvissen.

Forellenvijvers De Schutskooi in Oijen is een perfecte vijver voor zowel jong en oud en om te gaan jeugdvissen. Daarvoor zijn meerdere redenen. Echter één hele belangrijke daarvan is de jeugdvriendelijkheid.

Vandaar ook dat er iedere woensdagmiddag Jeugdvissen is bij de Schutskooi. Voor kinderen t/m 12 jaar vissen op vijver 2 voor maar € 6,-. Uitzet per kind is 2 regenboogforellen. Deze aanbieding is geldig van april tot november van 14.00 tot 16.30 uur.

Jeugdvissen; Forelvissen bij de Schutskooi uitermate geschikt voor de jeugd

Waar nodig wordt uitleg gegeven en kleine reparaties uitgevoerd

De vijvers en met name vijver 2 is uitermate geschikt voor de jeugd. Het is een niet te groot water, overzichtelijk, prima bereikbaar en voor de kleine forelvisser prima te behappen. Daarnaast doet de familie Brands er alles aan om het de jeugd naar de zin te maken. Want, zo denken ze hier wie de jeugd heeft, heeft de toekomst en dat is natuurlijk zo. Waar nodig wordt uitleg gegeven en kleine reparaties uitgevoerd. De kantine is vlakbij voor een drankje of een versnapering. Uiteraard niet onbelangrijk want na het vangen van een forel zal er toch iets gegeten of gedronken moeten worden. En dát ze een forel vangen, is op deze vijver bijna te garanderen. Het moet al heel raar lopen als zo’n jeugdvissertje hier zonder vangst naar huis gaat.

Opa Henk huurt putje 2 af en gaat samen met zijn zoons jeugdvissen

Ik heb het zelf mogen ervaren, toen opa Henk putje 2 afhuurde en daar samen met zijn twee zoons Han en Joost en de kleinkinderen Julies, Valentijn en Luc een middagje gingen vissen. Dré, mijn vismaat en ondergetekende zijn gevraagd om het team te versterken en de kleine mannen eventueel te helpen en van tips te voorzien. Opa Henk heeft namelijk totaal geen verstand van vissen en is er eigenlijk maar bij voor de financiële prikkelingen. Niet onbelangrijk natuurlijk want daar is hij nu eenmaal opa voor. De zonen Han en Joost kunnen een hengeltje vasthouden maar daar houdt het ook mee op. Vandaar dar Oom Ad, Dré en ik ieder één van de kleinkinderen onder onze hoede nemen. We tuigen hun hengeltjes op, voorzien de haken van aas, geven wat uitleg en instructies en het forelfestijn kan voor hun beginnen.


Jeugdvissen: “Opa, Opa … mijn eerste vis”

Koos zorgt inmiddels dat er 25 forellen worden uitgezet. We hebben afgesproken, daar er over een paar uur nog eens 25 bij komen. Dit is beter voor de activiteit van de vis. Dus in totaal 50 forellen voor de prijs van 130,00 euro. Opa Henk kijkt wat zorgelijk als kassier, maar dat gaat snel over als Luc zijn eerste forel binnen haalt. Het manneke glundert van oor tot oor en vertelt vol enthousiasme aan opa Henk hoe hij hem dat heeft geflikt. “Opa, Opa … mijn eerste vis”, roept hij. Schitterend … … Julies en Valentijn laten zich ook niet onbetuigd en doen lekker mee met dit forelfestijn.

Vangen en het scheppen gaat uitstekend bij de mannen

Het vangen en het scheppen gaat uitstekend bij deze mannen. De tik op de kop is een ander verhaal. Julies en Valentijn vinden dit maar niks. Luc echter geeft het goede voorbeeld en al snel zijn ze allemaal over deze schroom heen. Ome Ad laat aan de jeugd zien hoe het moet en vangt in korte tijd 6 forellen. Zo loopt het lekker deze middag. Luc, Julies en Valentijn genieten met volle teugen en wij uiteraard niet minder. Zelf halen wij ook ons visje binnen maar nog belangrijker wij zien de jeugd vangen én vooral genieten. Wat is er mooier voor een forelvisser en een Opa.

47 Forellen tijdens het Jeugdvissen, niet slecht!

Uiteindelijk vangen we deze middag met z’n allen 47 forellen. Niet slecht. Van de 50 blijven er slechts 3 achter en dat is met recht een uitstekend resultaat. Dré en ik maken de vis schoon terwijl Opa Henk zijn 2 zoons, de kleinkinderen en oom Ad een versnapering nemen in de kantine. Daar wordt nog uitgebreid na geboomd over deze prachtige middag. Het is goed toeven hier bij Koos aan de forellenvijvers De Schutskooi in Oijen. Een aanrader voor iedere Opa die zijn kleinkinderen een plezier wil doen en een onvergetelijke middag wil laten beleven. Je wordt hier met alle egards ontvangen en vangen doe je hier bijna altijd …

Bekijk ook onze vele vistips voor het forelvissen >>


Hopelijk tot ziens bij het Jeugdvissen bij de Schutskooi in Oijen!

Nol van ZoestOok Luna, de kleindochter van Nol, gaat graag vissen bij de Schutskooi en vangt haar visjes

Forellenvijvers De Schutskooi in Ooijen is Vijver van de maand juni. Sfeerverslag:
De Schutskooi in Ooijen; op de bekende gastvrije Brabantse wijze ontvangen! >>

Lees hier ook de leuke vangstverslagen van de Schutskooi:
Forellenvijver de Schutskooi is aangenaam vertoeven >>
Duo-forel of was het zijn tweelingbroer? >>

Tot ziens bij:

Forellenvijvers de Schutskooi
Meer info over Forellenvijvers de Schutskooi >>

Grotestraat 8
5394 LG Oijen kaart >>
Tel.: 0412492463
Internet: www.forellenvijversdeschutskooi.nl
Email: info@cafezaaldeschutskooi.nl

© Tekst / Fotografie: Nol van Zoest / Wilma Brands Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com