Forellenvijvers De Peelvisser Meijel heeft veel potentie. Het is nu al een ontmoetingsplek voor jong en oud uit de regio. Vooral jongeren leren er vaak de eerste kneepjes van het vissen. Dat is ook niet zo verwonderlijk. Forellenvijvers De Peelvisser Meijel heeft twee vijvers die afgehuurd kunnen worden en daar kunnen ze in groepen het vissen goed leren. Dat kan ook individueel. Binnen De Peelvisser zijn altijd mensen aanwezig die graag een handje willen helpen.

Eigenaar Ton Daniels: “Wie de jeugd heeft heeft de toekomst. Tijdens de open dagen kwamen hier veel jongeren vissen. Die hebben wij alle aandacht gegeven. Dat stelden zij op prijs. Zij blijven komen en nemen vrienden mee. Zelf heb ik ook een zoon die een goed en verwoed visser is. Samen met mij geeft hij instructies aan de jeugd. Het is belangrijk dat zij hun eerste forel vangen. Naast het gewone vissen leren wij hen ook vliegvissen. Daarvoor hebben wij in de persoon van Rinus van de Kerkhof een instructeur. Hij leert hen de fijne kneepjes van deze mooie tak van vissen.”

Ton Daniels is zelf een verwoed jager en visser. Hij is blij dat hij de jeugd iets kan bieden dat verder gaat dan een iPad. Het gaat hem on de totale natuurbeleving die hij de jeugd geeft. “Wij leren hen een hengel in orde maken, het beazen van de haak, werptechnieken, vangen van vis en weidelijk doden. Het slachten mag hier niet in verband met de hygiëne. Het voordeel van dit terrein is dat je achter je geen bomen hebt staan en dat maakt het vissen, lees werpen, voor beginners makkelijk. Ik ben blij met de toestroom van de jeugd. Zij zijn onze toekomst. Wij zullen er dan ook alles aan doen om hen te helpen. Hun forelhobby is straks onze broodwinning.”

Bekijk hier een impressie van de Open Dag met Jeugdvissen (10 foto’s):


Frans van den Broek

Lees hier meer artikelen over Forellenvijvers De Peelvisser Meijel:
Sfeerverslag: Forellenvijvers de Peelvisser Meijel voorziet in een behoefte voor jong en oud >>
Vangstverslag Forellenvijvers De Peelvisser Meijel >>
De Viskoffer van Will Rutter uit Blerick >>

Tot ziens bij:

Forellenvijvers De Peelvisser Meijel
Katsberg 26
5768 RH Meijel kaart >>
Tel.: 077 – 466 4039
Internet: www.depeelvissermeijel.nl
Email: info@depeelvissermeijel.nl

© Tekst / Fotografie: Nol van Zoest / Wim ter Wielen / Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com

Vindt je dit een leuk artikel en ben je ook van plan om Forellenvijvers De Peelvisser in Meijel te gaan bezoeken? Klik dan op de ‘vind ik leuk’ knop hieronder en laat een reactie achter in onderstaand reactieveld of deel het met je vrienden via de ‘f’ knop hieronder.