Mijn kinderen hebben een Ipad van ons gekregen en wij gebruiken hem functioneel. Max en Puck kunnen uren spelletjes spelen. Gelukkig remmen wij ze af. Zelf ben ik al enige tijd op zoek naar een spelletje waarmee ik kan spelen op de Ipad. Het liefst in het teken van de forel.

Ik zie het helemaal voor me. Gewapend met hengel loop ik de forellenvijver binnen en kies zorgvuldig mijn aas. Vervolgens begin ik te vissen. Ik ontwaar een rimpeling in het water. Gooi in en draai langzaam in. Een ruk en weg is mijn dobber. Een geweldige dril en dan vang ik mij forel. Mijn vinger gaat razendsnel over het screen. Ben ik te laat, dan ben ik de forel kwijt. Is een markt voor zo’n spel?

In mijn ogen wel. Er zijn in het binnen- en buitenland heel wat forelvissers. Die graag in een loos uurtje achter de Ipad forellen willen vangen. Bovendien zouden producenten reclame kunnen maken. Denk hierbij aan hengels en aas. Ik zie het helemaal voor me. Ik ben ook de eerste die zegt dat het verslavend kan werken. Niks gaat echter boven het echte vissen op forel. En toch… Af en toe een spelletje spelen op de Ipad en dan heel veel of hele dikke forellen vangen!!!! Wie wil dat niet?

Frans van den Broek

© Tekst / Fotografie: Frans van den Broek / Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com