In onze nieuwe categorie Q&A (Question & Answer) ga ik geen BN’ers maar enkele BF’ers interviewen. Ik ben normaal niet zo voor Engelse benamingen, maar ik denk dat de categorie Q&A in dit geval het duidelijkste en meest herkenbaar is.

En wat is een BF’er ?
Dat is een Bekende Forelvisser natuurlijk!
In de komende weken ga ik een aantal bekende en ook minder bekende forelvissers interviewen en vragen op welke manier zij vissen, met welk materiaal, aas, techniek, of ze nog handige tips, trucs hebben en of ze geheimpjes met ons willen delen om meer forellen te vangen.

Het eerste interview heb ik afgelegd met Dennis Blanken. Ik kwam hem tegen tijdens de finale van het NK Forelvissen en zag hem zo leuk wiebelen met z’n hengel. Ik herkende natuurlijk meteen de Tremarella-techniek en dacht; “Daar wil ik meer van weten!”. Ik maakte een video met m’n iPhone, waarin je heel mooi kunt zien hoe je de Tremarella-techniek toepast en vroeg Dennis of hij hier meer over kon vertellen, nieuwsgierig als ik altijd ben, en dat deed hij:

Video Dennis Blanken toont de Tremarella-techniek:


INTERVIEW MET DENNIS BLANKEN

TREMARELLA-TECHNIEK

Vraag 1:
Hoe lang vis je al op forel en hoe lang pas je de Tremarella-Techniek toe?
Antwoord: _Ik ben afgelopen jaar begonnen met het Forel vissen en eigenlijk ook gelijk met deze nieuwe techniek.

Vraag 2:
Vis je alleen maar met de Tremarella-Techniek of ook met andere technieken, zoals?
Antwoord: _In principe passen wij vrijwel altijd en alleen de tremarella techniek toe.

Vraag 3:
Met welke merk en type hengel heb je gevist tijdens de finale van het NK Forelvissen 2011 in Ommeren?
Antwoord: _Op dit moment vis ik met de Trout Finder 2 van Tubertini een erg lichte en gevoelige hengel waardoor je de fijnste moeilijkste aanbeten waar kunt nemen. Vanaf 2012 gaan wij (het Trouttec Team) vissen met de nieuwe hengels van Berkley. Deze komen in 2 series op de markt en ook in verschillende gewichtsklasses.

Vraag 4:
Is dit voor jouw de ideale hengel of zou je liever nog een andere/betere hengel willen hebben? Zo ja, welke dan?
Antwoord: _Kan me op dit moment geen betere hengel uitzoeken. Deze hengel voldoet prima aan mijn eisen.

Vraag 5:
Was jou reservehengel van hetzelfde type?
Antwoord: _Deze is inderdaad uit dezelfde serie alleen had deze een ander werpgewicht.

Vraag 6:
Met welke dikte hoofdlijn en onderlijn heb je gevist?
Antwoord: _Over het algemeen vissen wij met 18/00 lijnen op dit moment vissen wij met de TFT Superstar Orange lijn een fluorescerende lijn voor mijn gevoel is dit voor de visser een perfecte lijn omdat deze boven water erg goed te volgen is en onder water schijnt deze kleur als 1 van de eerste kleuren kompleet weg te vallen.

Vraag 7:
Met welke aassoorten heb je gevist?
Antwoord: _Tijdens de finale heb ik eigenlijk alleen maar met Powerbait en met Bijenlarven (wasmotten) gevist

Vraag 8:
Met welk aas heb je het meeste gevangen?
Antwoord: _Ik ben eigenlijk van mening dat in de meeste gevallen op het moment dat de vis uitgezet wordt de bijenlarve altijd de beste keuze is. Hier heb ik dan ook deze dag het beste resultaat op gehad.

Vraag 9:
Met welke dobber, pen of ander gewicht heb je het meeste gevist en gevangen?
Antwoord: _Als ik met bijenlarven vis gebruik ik altijd een TFT BG15 dobber van 3 gram in combinatie met een glas loodje van 5 gram. Zodra ik met Powerbait vis dan gebruik ik een TFT Ganzeveer van 3 gram in combinatie met een loodje van 3 gram. Reden hiervan is dat de Powerbait dan wat dieper door het water kan laten lopen. Als ik hier glas voor zou gaan gebruiken ipv lood dan betekent dit dat de Powerbait bijna aan de oppervlakte blijft lopen.

Vraag 10:
Heb je de hele dag met de Tremarella-techniek gevist of ook met andere technieken? Zo ja, welke nog meer?
Antwoord: _Deze hele dag hebben wij de Tremarella techniek toegepast.

Vraag 11:
Heeft deze Tremarella-techniek extra vangst opgeleverd? Zo ja, waarom? Zo nee, waarom niet?
Antwoord: _Ik ben van mening van wel. Doordat je deze techniek toepast komt er een bepaalde trilling in het water tot stand waardoor de forel erg nieuwsgierig wordt.

Vraag 12:
Ben je tevreden met de 15de plaatst die je behaald hebt, of had er meer in gezeten?
Antwoord: _Ben zeker tevreden met mijn 15de plaatst al moet ik wel bekennen dat er voor mijn gevoel wel iets meer in had gezeten.

Vraag 13:
Hoeveel keer heb je in de finale gestaan of was het de eerste keer ?
Antwoord: _Dit was voor mij de eerste finale.

Vraag 14:
Heb je toevallig nog een geheim wapen dat je met ons wilt delen?
Antwoord: _Geheimen heb ik niet het enige dat ik u mee kan geven is dat men altijd tot het laatste moment actief en alert moet zijn.

Vraag 15:
Viste de maten in jouw team ook met de Tremarella-Techniek?
Antwoord: _Wij als Trouttec team vissen allen met deze techniek.

Vraag 16:
Wat vond je van de verslaggeving op onze websites; nkforelvissen.nl en deforelvisser.nl?
Antwoord: _Moet zeggen dat ik het erg leuk vond om te lezen en vind de site deforelvisser een mooie site om te bezoeken erg veel info en leuke nieuwtjes.

Vraag 17:
Heb je op Facebook, Hyves of Twitter geschreven en of foto’s/video’s geplaatst over de finale van het NK Forelvissen of over jou behaalde rezultaat?
Antwoord: _Nee dat heb ik niet gedaan. Moet ook eerlijk zeggen hier geen tijd voor te hebben ga liever heen vissen.

Vraag 18:
Ben ik nog iets vergeten te vragen of heb je nog iets toe te voegen aan deze vragenlijst?
Antwoord: _Ik heb geen vragen, mijn complimenten voor u voor het werk dat u hier uitvoert. Groeten Dennis Blanken Berkley Trouttec team


De Teamkampioen van het NK Forelvissen 2011: Forellenvijver Deep’n uit Diepenheim

Hartelijk dank voor de complimenten en dit leerzame en openhartige interview. Daar kunnen we met z’n allen weer van leren! Onder ons motto: Leer, probeer en profiteer!

Hebben jullie nog vragen over dit interview, laat dan een rectie achter onderaan dit artikel.
We horen graag hoe jullie hierover denken!

Zie hier meer Forelvistips & Trucs over het Tremarella-vissen::
<< Deel 1: Tremarella Tips&Trucs: Welk materiaal heb ik nodig?
<< Deel 2: Tremarella Tips&Trucs: Materiaalkeuze beginner en gevorderde
<< Deel 3: Vistips Tremarella-techniek: de Sbirolino-montage
<< Deel 4: Vistips Tremarella-techniek: montages Tremarella en Gost
<< Deel 5: Tremarella Tips&Trucs: Slepende veren-pen-montage
<< Deel 6: De Tremarella Veren-Pen Techniek door Peter Negerman

© Tekst / Fotografie Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com