Op woensdag 6 mei overleed, op de leeftijd van pas 59 jaar, Gerald van Ooijen; een van de mensen die het vissen op forelvijvers in Nederland op de kaart gezet heeft en die zich hiervoor ook altijd met hart en ziel, zowat dag en nacht, voor ingezet heeft.

IMG_6378a

Van Herberg ’t Mun heeft hij, beginnend met het laten graven van enkele forelvijvers, een compleet complex gemaakt met vijvers waar op forel, karper en steur gevist kan worden, met een ‘zalmrivier’ die uit had moeten groeien tot een plek waar natuurbeleving en vliegvisserij hand in hand gaan en met een goed lopend restaurant. Het terrein waar campers gedurende langere tijd konden staan, was een van de laatste initiatieven die hij nog wist te realiseren en waarvan hij met eigen ogen kon zien dat dit direct resultaat had.

IMG_7130

Gerald was ook betrokken bij de promotie van het vissen op forel op hengelsportbeurzen als de Visma. De fraai aangelegde vijver met steiger en beplanting rondom het water was grotendeels zijn idee en initiatief. Een idee dat ook naar andere beurzen gekopieerd werd. Gerald heeft zich ook altijd met veel energie ingezet voor de Nederlandse Vereniging van Forelvisvijvers, de NVVF, waarvan hij vele jaren bestuurslid is geweest.

DSC00701

Met Gerald van Ooijen, Eky Mandic en Jan Aben bezocht ik enkele jaren terug een aantal forelkwekerijen en forel- en vlagzalmrivieren in Bosnië, een reis waar ik met plezier aan terug denk en waarover ook in het maandblad Beet gepubliceerd is. Het resultaat van deze trip was dat er vervolgens ook sportvisreizen naar dit land aangeboden werden via een reisbureau in Nederland.

IMG_6378

De uitvaart van Gerald van Ooijen zal plaats vinden op dinsdag 12 mei. We wensen Elly van Tiel en de twee dochters alle sterkte toe in deze moeilijke tijden.

Rudy van Duijnhoven

Ook namens de VIP-Vrienden van Deforelvisser.com:  Frans van den Broek, Wim ter Wielen, Nol van Zoest, Rob Hens