Laatst zag ik een documentaire op televisie. Voor de plezierjacht worden leeuwen gefokt. Als ze groot zijn en hun trots hebben worden ze los gelaten in een afgeschermd groot stuk land. De happy few met een dikke beurs mogen ze dan afschieten.

In tal van landen wordt wild gefokt en uitgezet voor de plezierjacht. Het is zo gek niet om te bedenken of men doet het. Nogmaals het gaat om gefokte dieren. Zo ken ik het verhaal van iemand die beschikte over grote landerijen. Hij had ook herten. Eens in de zoveel jaar liet hij de herten vrij en dan gingen ze er op jagen. Iedereen kent wel deze en andere verhalen.

In feite doen wij hetzelfde, maar ik ben wel blij dat ik op forel vis. Ik voel mij geen Rambo die zo nodig een hert of everzwijn moet schieten. Laat staan een leeuw. Ik heb er het geld niet voor en ik heb er ook een weerzinwekkend gevoel bij. Dat heb ik niet als forelvisser. Toch…. Wij betalen om te vissen en ze zetten voor ons forellen uit. Die vangen wij en de rest weten jullie wel.

Mij gaat het om het gevoel en de beleving. Laat die bij een forelvijver prettiger zijn.


Frans van den Broek

Lees hier meer leuke blogs over het vissen op forel van Frans:
Blogs over forelvissen in binnen- en buitenland >>

© Tekst / Fotografie: Frans van den Broek / Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com

Vindt je dit een leuk blog-artikel? Klik dan op de ‘vind ik leuk’ knop hieronder
of deel het met je vrienden via de ‘f’ knop hieronder.