Vliegbinden

Afgelopen jaar trad ik toe tot het gilde der vliegbinders. Elke vliegvisser moet ook de nobele kunst van het binden beheersen. Het maakt de hobby compleet. Ik sloot me aan bij een club en bezocht een paar clubavonden. Ik kocht op Marktplaats een Vice en toebehoren en ging wat lessen binden nemen. Al snel zag ik dat mijn trillende handen een beperkende factor waren. Maar mijn fysieke beperking liet dat niet toe. Nu koop ik ze zelf. Ik vind het trouwens nog altijd een mooi gezicht hoe mannen en vrouwen hun eigen vliegen binden. Maar ik zal er geen meer binden.

Vliegbinden2

Geen vlieg meer binden – De Vice

De Vice verdween in de kast. Ik kocht mooie vliegen en daar was ik succesvol mee. Van forelvissers kreeg ik er ook. Ik kon het binden niet laten en probeerde het nog eens. De grote haken lukt wel, maar de kleintjes voor op de forel niet. Voor mijn bindspul kreeg ik nog een mooie prijs. Ik was graag vliegen blijven binden. Maar mijn fysieke beperking liet dat niet toe. Nu koop ik ze zelf. Ik vind het trouwens nog altijd een mooi gezicht hoe mannen en vrouwen hun eigen vliegen binden. Maar ik zal er geen meer binden.

Frans van den Broek
Vip-vriend van Deforelvisser

 

Vliegvistips

Wil je meer weten over vliegvissen op forel en de beste tips & trucs lezen van vliegvisexperts zoals Rudy van Duijnhoven en Leon Godijk? Kijk dan eens in deze speciale rubriek “Vliegvistips” op onze website.

Mocht je nog vragen hebben over het vliegvissen of het binden van vliegen? Stel ze dan gerust via email: info@deforelvisser.nl of onderstaand reactieveld.