Gezondheid is een belangrijk goed, maar niet altijd een gegeven. Kanker is in Nederland onze grootste volksvijand. Jaarlijks verliezen veel mensen de strijd tegen deze ongeneeslijke ziekte en helaas ook forelvissers.

Aan hen deze hommage. Zij hebben hun strijd gestreden en rusten nu. Wellicht is er ergens in de hemel een visvijver waar ze nu genieten. Ik gun het hen van harte. De vader van een visvriend van mij heeft zijn ongelijke strijd ook niet gewonnen. Naar hem en zijn familie gaan mijn gedachten uit. Dat geldt ook voor de forelvissers die ongeneeslijk ziek zijn en toch nog de kracht hebben om te gaan vissen.

Geniet van elk moment dat je gegeven is. Een waterspiegel is als het leven. Strak is de rust. Plots een rimpel en aanschouw het leven. Bij deze steek ik ook een hart onder de riem bij mensen die het even moeilijk hebben. In gedachten ben ik bij mijn opa en mijn vader. Zij waren mijn vismaten van het eerste uur……

Frans van den Broek

Bedankt Frans, voor dit mooie en gevoelige blog.

In de vele jaren dat ik deze site onderhoud, zijn er verschillende visvrienden van ons heen gegaan en hebben de strijd tegen kanker verloren.
Als eerste denk ik dan meteen aan onze vaste redacteur; Joop P.L.van Kasteren †.

Zijn moedige strijd zal me altijd bij blijven. Tot het laatste moment bleef hij leuke, boeiende en humoristische artikelen schrijven over het vissen, ondanks de zeer hoge doseringen van morfine die hij toegediend kreeg, en riep hij de mensen op om onze vismaten nooit te vergeten.

Op 10 maart van afgelopen jaar plaatste ik zijn laatste artikel;
Vreeland – broodvissers en snoekballetjes – deel 3 >>
In de rubriek Visverhalen en Visvakanties kun je nog veel meer artikelen lezen van Joop.

In de afgelopen jaren zijn er nog meer van onze vismaten heengegaan, die op onze site vermeld zijn geworden. Opdat we onze vismaten nooit zullen vergeten, kun je hier hun artikelen nog eens bekijken:

Jac Snijkers is op 21 juli 2011 op 62 jarige leeftijd overleden. Het afscheid kwam onverwacht en we missen hem nog steeds. Jarenlang was hij scheidsrechter van de wedstrijden bij Forellenvijver Heioord en tijdens de laatste jaren van het NK Forelvissen was hij hoofdscheidsrechter. Iemand waar je altijd op kon vertrouwen, die het heerlijk vond om met z’n visvrienden langs de waterkant te vertoeven en z’n taak als scheidsrechter altijd zeer serieus nam. Helaas is hij er niet meer.

Theo Buijs † is helaas op veel te jonge leeftijd plotseling overleden op 22 juli 2011.
Vis avonturen Oostvoorne: VIS ON! >>

Lambertus van der Maazen † is op zondag 6 oktober 2013 in het bijzijn van zijn kinderen rustig ingeslapen.
Van oprichter Hema/V&D tot forelvisser: groen asymmetrisch lepeltje van powerbait >>

Hans Hoeijenbos is op 14 september 2013 helaas op veel te jonge leeftijd overleden.
Uitgegroeide morio’s (torren), daar vist Hans Hoeijenbos † mee op forel >>

Tot slot vind ik het mooi om te vermelden dat Forellenvisvijvers de Berenkuil in Putten al sinds december 2010 een deel storten aan KWF kankerbestrijding. Per evenement wordt er dan bekend gemaakt, hoeveel er gestort gaat worden. Van de meeste deelnamegelden die hun vissers betalen voor speciale wedstrijden en evenementen heeft de Berenkuil euro 5,- gestort aan de KWF kankerbestrijding.

Mede door een extra donatie van 100 euro, heeft de oliebollendag op 27 december 2013 bij de Berenkuil
€ 1.080,75 opgebracht. Dit betekent dat ze hun doel van € 10.000 hebben gehaald!!
€ 10.014,75 in pak’m beet 2,5 jaar!!

Doe mee en beleef niet alleen een hele leuke gezellige dag!! Je helpt ook nog eens de missie van KWF kankerbestrijding te realiseren. Lees hier meer info over de evenementen bij de Berenkuil >>

Onder het motto van Joop P.L.van Kasteren †: We moeten onze oude visvrienden niet vergeten!

© Tekst / Fotografie: Frans van den Broek / Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com

Vindt je dit een goed artikel? Klik dan op de ‘vind ik leuk’ knop hieronder
of deel het met je vrienden via de ‘f’ knop hieronder.