Om eerlijk te zijn ben ik een sobere forelvisser. Op aanraden van een paar goede vissers heb ik een leuke vistas waar meer dan genoeg in kan. De Trout Tec medium. Daarnaast beschik ik ook over een viskoffer, maar die is voor de vakantie en een roofvisrugzak voor het struinen.

Ik beschik over vijf hengels en drie fraaie molens. Tel daarbij ook nog wat los spul. Schepnet etcetera. Nu zit ik echt aan mijn top van wat ik nodig heb. Ik moet even denken aan mijn vader. Die moest ook van alles veel. De appel is niet ver van de boom gevallen. Ik ga hem dan ook de schuld niet geven. Ik ben een liefhebber van wielrennen en mountainbiken. In mijn schuur staan een paar fietsen en ik heb ladingen met fietskleding. Ik wil me aanpassen aan alle mogelijkheden. Voor de duidelijkheid…. Ik heb maar een vrouw en we hebben een auto en gelukkig maar een televisie.

Als ik ga vissen ga ik het liefst met mijn vismaat Wim of in het Zuiden met Armand. Als ik zelf ga, pak ik het liefst mijn fiets. Doorgaans neem ik maar twee hengels mee, een inklapbaar schepnet en mijn Trout bag. Meer heb ik niet nodig. De gevangen vis geef ik aan mijn maten of aan de kant aan andere vissers. Nu komt het…. Voor ik ga vissen tuig ik mijn hengels op en neem ik aas mee. Wat mij opvalt is, dat ik vaak maar vijf tot tien procent gebruik van hetgeen in mijn koffer zit.

In gedachten ben ik even bij alle andere vissers die zich een breuk sjouwen voor ze aan de waterkant zijn. Puf, zucht, kreun en dan moeten ze nog gaan vissen.
Hoeveel procent gebruiken jullie daadwerkelijk van hetgeen jullie naar de waterkant sjouwen?
Kan het ook met minder? Hoe ziet de ideale basisuitrusting voor de forelvisser uit?
Wie durft te reageren?

Frans van den Broek


Dit is het viskoffer van Wim ter Wielen.

Wim ter Wielen gaat voor ons een nieuwe rubriek verzorgen. “De viskoffer van”.
Lees hier het eerste artikel in deze nieuwe rubriek:

De Viskoffer van Joop van Woudenberg uit Hilversum >>

© Tekst / Fotografie: Frans van den Broek / Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com

Vindt je dit een leuk artikel? Klik dan op de ‘vind ik leuk’ knop hieronder
of deel het met je vrienden via de ‘f’ knop hieronder.