Ik ben bezig met mijn tweede forelzeizoen. Ik vis met aanzienlijk lichter materiaal dan in mijn eerste jaar. In een paar gevallen hebben mijn hengels een complete metamorfose ondergaan. Ik ga nu op stap met licht hengels met een geweldige parabolische actie. Klinkt he….. Een werphengel met zware molen blijf ik trouw. Een stukje weemoed en romantiek.

Vang je door lichter te vissen meer? Dat is een vraag die me steeds meer bezig aan het houden is. Ik zie mannen en vrouwen met hengels die bij de minste of geringste aanbeet krom trekken. Soms denk ik: Er zit een walvis aan. Gaat het om een forel van vijfhonderd gram. Ik heb ook zo’n hengel.
Wat maakt het verschil.
Wie kan mij dat uitleggen.


Kromme hengel; Deze aanbeet leek echt net een walvis!
Met de Shaking Trout I en een 18 honderste hoofdlijn en 16 honderste onderlijn.

In het land dat forelhobby heet, zie ik een aantal bekende bossen: Shaking Trout, Tramerella en het klassieke bos. Moet je al die bossen kennen en doorgronden? Ik vind het een moeilijke. In al die bossen zitten meren met forel. Vang je er meer door licht te vissen?

Ik ving laatst een forel van bijna vijf kilo aan 16.00ste. Ik bedoel maar. Zijn de lijnen steeds dunner en sterker geworden. Hoe licht vis jij? Vang je door lichter te vissen meer forel?

Frans van den Broek

Deze artikelen heb ik ook nog speciaal voor jou uitgezocht:
Mijn grootste forel is een feit; Een kanjer van 4,655 kg! >>
Vet vangstverslag van het surprise vissen bij de Zuilen in Hillegom >>
Geluksfactor bij vissen op forel! >>
Vangstverslag De Zuilen in Hillegom: Beet! >>

© Tekst / Fotografie: Frans van den Broek / Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com

Vindt je dit een leuk artikel? Klik dan op de ‘vind ik leuk’ knop hieronder en laat een reactie achter in onderstaand reactieveld of deel het met je vrienden via de ‘f’ knop hieronder.