[wpvoting]

BTBC – Best Trout Bait Competition 2013
Een strijd om de mooiste en beste forelvis-aaspresentaties op het gebied van vissen op forel en zalmforel.
Doe je ook mee aan de Best Trout Bait Competition?

Dan maak je kans op een schitterend forelvispakket t.w.v. 250,- !!!

BTBC Deelname van Danny van Willigen uit Meerkerk:
Lokatie: Forellen Visvijvers Zederik in Meerkerk

Op 17 juli was ik bij Forellen Visvijvers Zederik in Meerkerk waar ik Danny van Willigen tegen kwam. Hij wou ook graag mee doen aan de Best Trout Bait Competition.

Bron: http://youtu.be/FaQ75IDHmoc

Danny vist met aas in de vorm van een dubbele wasmot. Deze zijn in een L-vorm aan de haak geplaatst. Hij heeft echter ook nog een geheimpje. We zullen het aan niemand verklappen, Danny!?! Hij heeft namelijk ook een klein glinsterend kraaltje geplaatst bovenop de eerste wasmot. Dit glinstert namelijk heel verleidelijk en lokt zo de forel. Heel verassend, Danny. Die combinatie was ik tot nu toe nog niet tegengekomen.


Het geheim van de smid; 2 wasmotlarven in een L-vorm mét een kraaltje. Niemand vertellen, hè!

Verder heeft hij een 2 grams dobbertje en een 3-grams glasloodje als montage. Door de wasmotlarven in een L-vorm aan de haak te zetten, gaat het aas heel verleidelijk door het water bewegen, als een wokkel. In de video kun je dat mooi zien.

Danny geeft de voorkeur aan glasgewichtjes, omdat het lekker vist, het schuift en werkt lekker. Als de forel het aas mee neemt, zal de lijn soepel door het glas glijden. Hij heeft nu een dun glasloodje. Een dun glasloodje zinkt sneller dan een dik glasloodje. Het moest even nagevraagd worden bij de collega’s, maar uiteindelijk waren ze er toch uit. Dus dik glaslood is langzaam zinkend en dun glaslood is sneller zinkend. Dat is eigenlijk ook logisch, want het heeft allemaal met weerstand te maken.

Danny had vlak ervoor beet, maar helaas leverde het niets op. Danny vist ook met de Tremarella-techniek. Licht tikkende bewegingen met de hengel, waardoor het aas nog mooier gaat draaien.

Bedankt Danny voor de geheime tips en de uitleg en nog heel veel visplezier!


Danny vist met een Tremarella dobber van 2 gram en een glasloodje van 3 gram

Tot ziens bij:

Forellen Visvijvers Zederik
Broekseweg 28
4231 VE Meerkerk kaart >>
Tel.: 0183351625
Internet: www.forelvisvijverszederik.nl
Email: info@forelvisvijverszederik.nl

© Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com