Het afgelopen weekend hebben Henk Loer en Jacob Muskee zich beiden voor de tiende keer geplaatst voor de finale van het NK forelvissen. Omdat het dit jaar ook de tiende keer is dat de NK forelvissen plaatsvindt is het wel leuk om hier even vermelding van te maken.

Beide heren vissen al een tiental jaren op forel, zowel voor de lol of in wedstrijd verband. Ook kunnen zij zeer goed koppelvissen want beide zijn zeer gedreven om toch nog net nog even die ene forel te vangen. Tijdens hun laatste koppelwedstrijd wat tevens een 24uurs wedstrijd was bij de Slegge hebben Henk en Jacob hun mede vismaten met glans verslagen de teller was naar 24 uur gestopt op 123 forellen. Dus zowel individueel als koppel zijn zij zeer gemotiveerd en dat uit zich ook vaak in een gezonde onderlinge strijd. Met en tegen elkaar.


Henk Loer en Jacob Muskee

Henk Loer was tot zijn 16de een gewone zoetwatervisser, tot hij een keer met een bevriende sportschoolhouder een keertje ging vissen bij forelvijver De Slegge in Ter Apelkanaal. Daar ontdekte ook hij het avontuur van forelvissen en was gelijk verslingerd geraakt door de enorme actie en drill die je hebt bij het vissen op forel. Hij kocht al het benodigde materiaal en ging steeds vaker aan forellenvijvers vissen. Enkele jaren later deed hij ook voor het eerst mee aan de voorrondes voor het NK Forelvissen. In 2004 plaatste hij zich voor de eerste keer en dit jaar is dus z’n 10de finaleplaats, samen met z’n vriendje Jacob Muskee, die zich dus ook al voor de 10de keer wist te plaatsen. Een knappe prestatie!


Henk Loer met z’n geliefde vishengel

Maar hebben al die finaleplaatsen dan ook iets opgeleverd? “Nee, voor mij helaas nog niet.” Althans nog geen top 3-classering. Ik eindig meestal zo rond de tiende plaats. Ik ben wel een keer vierde geworden, maar dit jaar gaan we zeker onze uiterste best voor doen om dat te verbeteren. Het zou een mooie bekroning zijn op al die finaleplaatsen. Jacob Muskee belandde in 2006 wel op het podium en eindigde op de derde plaats.


Jacob Muskee behaald derde plaats tijdens de finale van het Nederlands Kampioen Forelvissen 2006 bij Forellenvijver “De Biesbosch” in Werkendam

Henk en Jacob hebben tevens een tweede plaats behaald tijdens het Teamkampioenschap Forelvissen namens Forelvijver van Berlage in Valthermond. Tijdens het NK is er een individuele titel te behalen en wordt er tevens gestreden om het Teamkampioenschap Forelvissen. De 5 beste forelvissers van de voorrondes, die op alle deelnemende vijvers gehouden worden, gaan door naar de finale en vormen samen het team voor dit kampioenschap. Forellenvijver-kwekerij Deep’n werd Teamkampioen Forelvissen 2012. Wesley van der Veen namens Visdorado ‘de Kool’ werd Nederlands Kampioen Forelvissen 2012 en zal dit jaar de titel moeten gaan verdedigen.

Het geheime wapen van Henk Loer is de Tremarella-techniek. Hopelijk ga je daarmee dit jaar in ieder geval een top 3 classering gaat behalen of misschien wel de titel Nederlands kampioen Forelvissen 2013!

De finale van het NK Forelvissen wordt dit jaar op zaterdag 5 oktober 2013 gehouden op de accommodatie van Visdorado ‘de Kool’ in Heelweg.
Wil je meer weten over deze finale en de voorrondes?
Kijk dan even op deze website voor meer info >>

Ik wens Henk, Jacob en alle andere finalisten in ieder geval heel veel succes en veel visplezier toe!

Met dank aan Wia Loer

Bekijk hier het Verslag en de uitslag van 3de voorronde NK Forelvissen 2013 bij De Forelvijver van Berlage >>

© Tekst / Fotografie: Wia Loer / Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com