Speciaal voor al mijn Belgische forelvisvrienden en natuurlijk ook de vele Nederlandse lezers het volgende verslag uit België dat ik plaats op verzoek via Albert Mariman;

Ik wil graag meer en meer het Forelvissen in België promoten om zo bij onze Zuiderburen het vissen op forel op een hoger plan te krijgen en de prachtige vijvers aldaar onder de aandacht te brengen.

Wedstrijdverslag Zomer cup forelvissen
Eergisteren op 29 mei werd de eerste wedstrijd om de Zomer Cup in België georganiseerd door Mark van De Capei en Albert Mariman. Als lokatie was gekozen voor Forel Visvijver Capri in Tildonk (Haacht).

Om 06:00 was de start van de wedstrijd en stonden de eerste mensen al met spanning aan de poort. Voor Albert Mariman uiteraard een spannend moment, de zenuwen begonnen te komen. Zou alles wel goed verlopen? Maar liefst 42 vissers uit Nederland en België hadden zich ingeschreven voor deze Belgische Zomer Cup.

Gelukkig verliep de wedstrijd vlotjes, op een paar foutjes na, maar daar gaat hij de volgende keer uiteraard rekening mee houden. Het was een groot feest, volgens Albert. Er waren zelfs mensen uit Nederland (Tamara en Jarno) die zelf koekjes hadden meegenomen. Gezelligheid ten top.

Het vissen verliep heel vlot. Het waren uiteindelijk Guido Bogdan en Melissa die het elkaar moeilijk maakte die dag. Op het einde bleek Guido Brauckmann uit Nederland toch de beste van de dag:

Als tweede eindigde Guido Bogdan uit België:

Als derde eindigde Melissa Mariman eveneens uit België:

Proficiat aan alle winnaars. Alle deelnemers waren blij dat er ook eens zo’n wedstrijd in België werd georganiseerd. Hopelijk tot een volgende keer …


Hartelijk dank namens Albert Mariman

Chantal Hermkens

© Tekst / Fotografie: Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com

Vindt je dit een leuk wedstrijdverslag? Klik dan op de ‘vind ik leuk’ knop hieronder
of deel het met je vrienden via de ‘f’ knop hieronder.