Regelmatig heb ik tijdens gesprekken met kennissen en sportvissers aan de waterkant gesproken over het forelvissen in forelvisvijvers. Steevast vragen ze of daar dan ook de VISpas voor nodig is. Niet dus, maar ik wilde een duidelijke uitleg op papier.
Het is allemaal behoorlijk ingewikkeld in sportvisland, waar wel en waar niet, welk papiertje heb je nodig en welke weer niet.
Chaos. Zeker voor mensen die eigenlijk nooit vissen, maar toch graag eens naar de forellenvisvijver willen, om een hengeltje uit te gooien.

Dus heb ik deze vraag maar eens voorlegt aan de beheerder van een forelvisvijver.
Tom Bremer eigenaar van forelvisvijver de Huif in Lelystad geeft hier het antwoord:

Wat betreft de forelvisvijvers en de VISpas, de wateren van forelvisvijvers zijn wateren die in het bezit zijn van particulieren. Een particulier die eigenaar is van het water heeft zelf het visrecht en mag zelf bepalen wat hij daarmee doet en wie hij daar laat komen, of laat vissen. Veel particulieren verhuren het visrecht aan een hengelsportvereniging, maar bij een forelvisvijver is dat dus niet het geval. Als het water in particuliere handen is dan is de VISpas dus ook niet nodig.
Zie ook onderstaande links op de website van Sportvisserij Nederland.

http://www.sportvisserijnederland.nl/sportvisserij_nederland/contact/default.asp?page=veelgestelde_vragen&id=15

http://www.sportvisserijnederland.nl/sportvisserij_nederland/contact/default.asp?page=veelgestelde_vragen&id=47

Conclusie: Iedereen, jong en oud is welkom om te komen forelvissen, mits hij/zij zich houd aan de door de beheerder gestelde regels. Veel visplezier!!!

Niet nodig bij de Forelvisvijvers, maar dus wel altijd in de buitenwateren!!

© Alfons de Meijer / Redactie deforelvisser.com