Ingezonden foto’s mei 2011

Lente: Volop nieuw leven bij de forellenvisvijvers

De natuur laat zich in al zijn schoonheid zien en er komt nieuw leven aan de vijver. Bij Forellenvijver Heioord in Neeritter heeft een eend wel een heel erg ongelukkig plekje uitgezocht, nml. in de oever van vijver 4. Je moest echter wel goed kijken anders zag je haar helemaal niet zitten. Ik ben er zo twee keer langs gelopen, voordat ik haar opmerkte. Bijna 3 weken lang heeft de eend zitten broeden op de eieren. We hielden ons hart vast met al die reigers, snoeken, roofvogels en vissers zo vlak langs de waterkant en haar nestje, maar gelukkig heeft zij alles doorstaan en konden we op 8 mei de blijde geboorte zien van 11 jonge eendjes en meteen daarna de tewaterlating van haar nieuwe kroost! Ja, want nog maar net uit het ei, gaan de kleintjes al gelijk, hup, het water in. Dan smelt je hart toch als je dat ziet; mamma en het jonge grut erachteraan … Hieperdepiep hoera!

• Hierbij de foto’s van moeder eend met haar kroost!

Eerste voorronde NK Forelvissen @ De Huif

Het is zaterdag 9 april. Het visseizoen is weer begonnen en eindelijk is er weer een wedstrijd waarin de mannen van de jongens gescheiden kunnen worden. De eerste voorronde voor het NK Forelvissen staat op het punt van beginnen. Over het weer mogen we niet klagen. Er staat een straffe, koude wind, maar de zon is er ook volop en dat maakt veel goed. Bovendien is de golfslag op het water gunstig voor de vangst, wat het bijna moeilijker maakte om niks te vangen dan iets. In 6 rondes van 30 minuten is er de kans te laten zien wat je in huis hebt.
Lees hier het complete verslag >>

• Hierbij de foto’s van de eerste voorronde NK Forelvissen @ De Huif

‘Oranje forellen’ Koninginnedag 2011

• Hierbij de foto’s van een geslaagde Koninginnedag bij de Huif!

Eerste wedstrijd Heioord-Lindeboom-Trofee 2011

Op zondag 17 april heeft de eerste wedstrijd plaatsgevonden voor de Heioord-Lindeboom-Trofee 2011. Net als in 2010 wordt er op vijver 5 gevist vanwege het toegenomen aantal deelnemers. De afgelopen jaren zijn er een aantal kundige en bovenal gezellige wedstrijdvissers bijgekomen. Ook dit jaar zullen de 5 beste Heioord-vissers uitgezonden worden naar het Nederlands Kampioenschap Forelvissen.
Lees hier het complete verslag >>

• Hierbij de foto’s van de wedstrijd bij Forellenvijver Heioord in Neeritter

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *