Ingezonden foto’s juli 2011

Hier een greep uit de ingezonden foto van de maand juli:

Visclinic jeugd van Hoop Op Geluk bij de Berenkuil

Berenkuil, 1 juli 2011, voor een aantal jeugdigen die werden uitgeloot uit de ingeleverde kaarten van het Nashweekend en een aantal jeugdleden die de viscursus van Hoop op Geluk hebben gevolgd heeft de vereniging een clinic forel vissen georganiseerd. Om kwart voor vijf meldden zich 15 jongens en meisjes zich voor deze leerzame clinic. Nadat de consumptiemunten, Hoop Op Geluk
Lees verder >>

• Hierbij hier een impressie van de dag:

Finalisten bekend van De Forelvijver van Berlage

Ook bij De Forelvijver van Berlage zijn nu de finalisten bekend nml.:
1: Henk Loer
2: Jacob Muskee
3: Arnold Loer
4: Henk Papenborg
5: Sjouke Peursum

Lees verder >>

• Bekijk hier de ifinalisten:

Vangstverslag: Rick vangt een Huchen van bijna 1m!

We waren met 6 personen een midweek gaan vliegvissen op de River de Sava in Slovenië voor de forel. Onze gids Emiel Pintar had ons de hotspots laten zien voor de forel en we stonden al te popelen om een vliegje te water te laten.
Hij liet ons ook de staanplaats zien van de beruchte jager de Hucho Hucho (donauzalm). Wij waren in Juni en hij zei dat we het niet hoefden te proberen op de Huchen, want de periode daarvoor was eind augustus begin september, zoals voor de meeste zalm soorten. Bovendien was het veel te warm voor die monsters.
Lees verder >>

• Bekijk hier de ingezonden foto:

• Hier zie je de foto, die Rick mij opstuurde, van de “muis” waarmee hij de Huchen gevangen heeft. Lees verder >>

Vangstverslag van Freek Vos en z’n broer

we waren eerst aan het kijken welke kleur we nodig hadden, totdat ik zag dat de forellen bij iemand tegen de gele dobber zaten te tikken.
We zijn toen met gele powerbait gaan vissen en bleven maar vis vangen.
In totaal 26 stuks! We hebben er twee aan een ouder echtpaar gegeven, zij waren het aan het proberen met een groep kinderen.
Lees verder >>

• Bekijk hier de ingezonden foto:

Knappe prestatie van Rob Simons met 15 forel

Op zondag 19 juni vond de derde wedstrijd plaats voor de voor de Heioord-Lindeboom- trofee 2011. Ondanks de voorspellingen zou het gelukkig vrijwel de gehele ochtend droog blijven. Door het wisselvallige weer van de voorgaande week waren de forellen vooral aan het oppervlak te vinden en waren ze moeilijk tot bijten te verleiden. Doordat er veel forellen in de vijver rondzwommen kregen de deelnemers regelmatig een klein aanbeetje, maar regelmatig werd het aas direct weer uitgespuugd waardoor het moeilijk vangen was.
Lees verder >>

• Hierbij de foto’s van de derde voorronde van Forellenvijver Heioord:

Tremarella wedstrijd bij forellenvijvers de Slegge

Vandaag zou het een mooie dag worden met lekker weer, en vooral lekker vissen op een supermooie locatie. Dus zijn we maar lekker om 05:15 weg gereden richting Groningen (Tom en Eusebio waren er de dag ervoor al heen gegaan om een en ander voor te bereiden). s’Ochtends aangekomen keek dan ook iedereen die hier nog nooit eerder is geweest zijn ogen uit, wat een schitterende locatie.
Lees verder >>

• Hierbij de foto’s van de winnaars (bekijk in het verslag nog meer foto’s):

Vangstverslag Luna voor de eerste keer met opa!

Ik heb gevist met een Matchhengel van Shimano 3.90. De molen was ook van Shimano. Hierop zat een gevlochten lijn, Berkley Fireline Crystal van 4/00 met een trekkracht van 3,5 kilo. De dobber was een Sbirulino van DAM, half zinkend, 6 gram gemonteerd met een rubberstopertje en een drie weg warteltje van Exoni. Daar onder een onderlijn van Gamakatsu 60 cm lang, 16/00 en een rode forelhaak 14/00. Ik gooide in en dan meteen heel langzaam draaien zodat alles mooi bovenin bleef.
Lees verder >>

• Bekijk hier de ingezonden foto:

Volgende week volgt ook een overzicht van de ingezonden foto’s van de maand augustus.

© Tekst / Fotografie Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com
Geplaatst op: 15 september 2011 @ 05:00

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *