Een tremarellahengel heb ik al in huis en dat geldt ook voor een geschikte molen. Gisteren nog snel even de geschikte dobbers en lood gekocht. Ja. Frans goes Tremarella. De aanleiding voor mij is het feit dat mijn maat Wim een fervent tremarellavisser is en ik gegrepen ben door een artikel van Lars Lindemann op deforelvisser.nl.

Ik ben wel de eerste om te zeggen dat ik lang niks van deze techniek wilde weten. Ik vind het maar een nerveuze bedoening en dat geldt nog steeds. Ik wil gewoon de techniek onder de knie krijgen. Hoe meer technieken hoe beter. Toch. Waarom heb ik er moeite mee? In mijn ogen is het voor de mens nog altijd een onnatuurlijke manier van vissen. Over een tijd zie ik de eerste forelvissers al bij de huisarts zitten met een tremarella-arm. Doe het met mate. Is mijn medisch advies dan ook. Ik vind het ook niet uitzien. Toch ga ik het proberen. Als is het maar een paar keer.

Het is voor het gevoel en het oordeel dat ik er dan over kan vellen. Een ander voordeel is dat ik met mijn geliefde aas kan vissen. De wasmotten. Verwacht ik hierdoor meer vangst? Ik weet het niet. Er zijn momenten geweest dat ik met het gewone slepende vissen meer ving dan mijn tremarella vissende maten, maar ook minder. Ik ga tremarella en zal jullie zeker op de hoogte houden. Ik tril er nu al van……

Frans van den Broek

Lees ook het leuke verslag van Rafael Rozema die ook op de ‘Tremarella-tour’ is gegaan en hoe! Allemaal dankzij het schitterende forelvispakket t.w.v. euro 250,- dat hij gewonnen heeft met de Best Trout Bait Competition 2013!:
Tril niet zo met je hengel! Waarom schudt je zo, dat is toch nergens voor nodig? >>

Lees hier meer over de Tremarella-techniek door o.a. Lars Lindemann:
Tremarella-techniek; vissen op forel met de veer-ketting lood of glas (1) >>
Tremarella-techniek; vissen op forel met de veer-ketting lood of glas (2) >>
Vistip: wasmotlarven en de Tremarella-Techniek >>
De Tremarella Veren-Pen Techniek (door Peter Negerman) >>
Tremarella Tips&Trucs: Slepende veren pen montage >>

© Tekst / Fotografie: Frans van den Broek / Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com

Vindt je dit een leuk artikel? Klik dan op de ‘vind ik leuk’ knop hieronder
of deel het met je vrienden via de ‘f’ knop hieronder.