LELYSTAD- Forellenvisvijvers De Huif gaat dit jaar fors uitbreiden. Naast de huidige vijf forelvisvijvers, worden er een zestal nieuwe visvijvers aangelegd. . Het bedrijf wordt met elf visvijvers de grootste van Nederland. Naast de nieuwe visvijvers komen er ook een ruime parkeerplaats voor ruim 70 auto’s en een nieuwe kantine op het vispark.

De laatste bomen zijn gekapt en de graafmachines zijn al volop gestart met de voorbereidingen. Na de bouwvak wordt gestart met de aanleg van de visvijvers. Het nieuwe vispark biedt straks naast de forellenvisserij ook visvijvers voor karpervissen en vliegvissen. Ook komen er twee belevingsvijvers met vissoorten als Europese meervallen, karper en diverse soorten steuren.
Het bedrijf gaat zich naast de individuele visser ook meer richten op bedrijfsuitjes en groepen. De arrangementen worden daar ook op aangepast.

Ook op het vispark zelf is straks veel te beleven, op één van de eilanden komt een waterrad, welke voor stroming zorgt in de beek bij de vliegvisvijver. Er komt een speelplek voor kinderen, een uitkijkpunt en ligweide aan het strand van het Bovenwater.

Medio april 2014 zullen de plannen gerealiseerd zijn en vindt de officiële opening plaats. Forellenvisvijvers De Huif blijft dit jaar van maandag tot en met zaterdag geopend. Van de werkzaamheden heeft men minimale overlast door de grootte van het terrein. In de zomermaanden kan er nu naast het (zalm)forelvissen ook op Afrikaanse meerval worden gevist. Voor meer informatie kijk op www.ikvisopforel.nl

Uitbreiding met 17.661 m2

Naast de huidige locatie wordt een vispark ontwikkelt met een unieke visbeleving in een natuurlijke setting. Het terrein wordt uitgebreid met 17.661 m2.

Naast de huidige vijf vijvers, worden er een zestal nieuwe vijvers aangelegd. Naast forelvijvers komen er ook visvijvers voor onder andere karpervisserij en vliegvissen. Ook komt er een grote belevenissenvijver met diverse vissoorten als Meervallen en Steuren en dergelijke.

Ook willen we mensen die normaliter niet vissen, met kinderfeestjes, bedrijfsuitjes en groepen op een laagdrempelige manier interesseren voor de beleving en kick van het sportvissen.

Het wordt daarmee een professioneel recreatiebedrijf van formaat, een prachtige plek in een natuurlijke setting waar mensen van de natuur kunnen genieten en dit beleven door middel van sportvissen en natuurgerelateerde recreatie.

Medio april 2014 zal het gerealiseerd zijn.

Tot ziens bij:

Forellenvisvijvers De Huif
Uilenweg 2
8245 AB Lelystad kaart >>
Tel.: 0320254606
Internet: www.ikvisopforel.nl
Email: info@forellenvisvijversdehuif.nl

© Tekst / Fotografie: Tom Bremer / Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com