Een zeer geslaagde visdag met 80 karpers

Hallo allemaal,

Op vrijdag 6 augustus 2010, ben ik voor het eerst op de karpervijver wezen vissen bij Forellenvijvers ‘t Mun in Appeltern. We kwamen met vier man sterk om te oefenen voor een wedstrijd die half september in Engeland op karpervijvers gevist gaat worden. Twee mannen kwamen uit Groningen hierheen en de derde en ik komen uit Nijmegen. Bij aankomst merkten we dat het al behoorlijk druk was, maar we konden toch nog leuk dicht bij elkaar zitten. Ik ben geen karpervisser en het vissen op zo’n put leek me al helemaal niets aan.

Niets bleek minder waar. Ik heb een geweldig leuke dag gehad en mijn vismaten ook. Ik heb in totaal 24 karpers weten te landen met de vaste stok en ik vond het geweldig. Wat een sport. Omdat we moesten oefenen heb ik verschillende soorten aas geprobeerd, maden, maïs, miniboilies, pellets en tarwekorrels. Gevist met zowel een hair als direct op de haak. De meeste vis heb ik gevangen met een enkele tarwekorrel direct op de haak of met maden al dan niet in combinatie met de tarwekorrel. Na een kleine twee uurtjes vissen kreeg ik de slag te pakken en “begreep” ik de vis.

Het aas aan de haak maakte niet eens zoveel uit, belangrijker was de manier van voeren. Elke vijf minuten een minicupje met zelfgemaakte particles (blikje maïs, halve kilo gekookte hennep, 250 gr. gekookte tarwe en en 250 gr. 2mm feedingpellets in een bak en schudden maar…) hield de vis op de plek en aan de praat. Niet teveel, anders kreeg je alleen maar lijnzwemmers. Ik had een cupje van Fox wat je vast op de hengeltop kan zetten. Zo kon ik na het cuppen direct vissen op de cupplek. Ik viste eigenlijk wat aan de lichte kant, maar dat maakte de sport niet minder.
Ik viste op 9,5 meter met elastiek van 1,6 mm. Hoodlijn 20/100 en onderlijn van 18/100 met daarop een haakje 16. Een dobbertje van een half gram zo kort mogelijk bij de top. Ik had zo uitgepeild dat het haakje met het aas een centimeter of 5 op de grond lag. Uiteindelijk wist ik zo 24 mooie karpers in het net te landen, om nog maar niet te spreken van alle vissen die ik eraan heb gehad, maar er niet uit kreeg.

Met zijn vieren hebben we in totaal een dikke 80 karpers weten te vangen wat het een zeer geslaagde visdag maakte. Zeker voor herhaling vatbaar!

Groeten Bas Boersma


Lokatie: Forellenvijvers ‘t Mun in Appeltern.
© Redactie deforelvisser.com
Geplaatst op: 11 augustus 2010 @ 08:31

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *