Rookpan uitgetest: Conclusie: Super pan!

Ik heb de Rookpan uitgetest.

Conclusie: Super pan.

Even voorstellen: Mijn naam is Alfons de Meijer en ik ben van beroep kok. Mijn hobby is: VISSEN alle disciplines, behalve achter het net.
Na eerst 20 jaar in de Horeca, nationaal en internationaal gewerkt te hebben, van leerling tot chef-kok, ben ik na de geboorte van onze dochter overgestapt naar een instelling ( een verzorgingshuis vanwege de gunstigere werktijden ) alwaar ik nu 24 jaar chef-kok ben. Mijn favoriete gerechten zijn altijd gerechten geweest met vis in de hoofdrol.
Je kunt het zo gek niet bedenken of ik heb er mee gewerkt.
Van sardine tot haai, en alles daar tussenin.

Onlangs werd mij gevraagd om de rookpan uit te testen en dat wou ik graag even doen. Hier zijn mijn bevindingen:

Conclusie: Super pan.

Heel eenvoudig om mee te werken en een perfect eindproduct.
Ik heb forellen gerookt zonder pekelbad, eerst schoongespoeld en met keuken papier droog gedept, daarna gewoon met grof zeezout en gemalen peper van binnen en buiten bestrooid. Droog gerookt dus zonder vocht in het bakje. Heb mijn eigen rookmot ( 2 eetlepels) gebruikt en een eetlepel wat grovere spaanders. Helemaal top.

Vanaf 100 graden C en een beetje, is de rooktijd 15 a 20 minuten.
Rustig met de knop van het fornuis de temperatuur bespelen. Soms wat hoger vuur, dan weer wat lager. ( Wel af en toe kijken op de meter, je kan er niet lang bij weglopen ) Gebruik wel ovenhandschoenen, want de pan wordt erg heet, ook het stelroostertje bovenop het deksel.

Het rooster en het bakje voor de vloeistof zijn vaatwas bestendig. De buitenkant echter niet, deze heeft een speciale coating. Rookvorming in huis is nihil onder de afzuigkap. De rooklucht blijft wel langer hangen. Een optie is om bijvoorbeeld buiten te roken op een campinggasstelletje met een gasbusje of iets dergelijks. Super eenvoudig.

Ook kipfilets en drumsticks alleen met zout en peper bestrooid uitgeprobeerd, maar nu met vocht in het bakje. Ongeveer 30 a 40 minuten op het zelfde soort rookmotmengsel. Geweldig eindproduct, heerlijk van smaak kleur, gaar en sappig.

Ik heb de producten laten proeven door 4 personen uit de horeca. Zeer enthousiast waren ze, en verbaasd over de eenvoudige bereiding in de Rookpan. Schoon, snel, lekker en voor iedereen te doen. Ook het design de rode ronde vorm vonden ze heel mooi. Al met al, alleen maar lof.

De DVD en het bijgeleverde instructie boekje plus de uitleg op deforelvisser.nl maken het gebruik van deze rookpan tot kinderspel. Maar wel heel erg leuk om te doen door volwassenen!!.

PS Een in het Nederlands geschreven gebruiksaanwijzing zou als bijlage geen overbodige luxe zijn.

Met vriendelijke groet, Alfons de Meijer

Kijk hier hoe je de rookpan kunt bestellen met 10% korting! >>

Lees hier extra vragen en uitleg over deze test >>

Rookpan.nl
Den Haag, Nederland
Telefoon: +31 (0)70 331 0736
Email: info@rookpan.nl
Website: www.rookpan.nl

© Tekst: Alfons de Meijer / Redactie deforelvisser.com
Geplaatst op: 21 augustus 2011 @ 04:26

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *