Is forel nog lekker?

Is forel nog lekker?
  < < Terug naar overzicht
De allerlekkerste forellen zijn natuurlijk de wilde exemplaren die zo uit één of ander bergbeekje of riviertje geplukt worden. Dergelijke forellen zijn haast onvindbaar. Maar de gewone zalmforel, regenboogforel, beekforel, enz.. het zijn en blijven heerlijke vissen.

Dertig jaar geleden was de forel één van de meest gezochte en gewaardeerde vissoorten. Maar toen begon de kweek, de vis werd goedkoper en verdween meteen van de dure restaurantkaarten. Is de forel daarom minder lekker geworden?
Neen!!!
Het visje leent zich vooral tot bereiding in papillot .
( Ingepakt in aluminium folie )

Simpele maar lekkere bereiding :

Gemiddeld 15 minuten in een oven van 180 graden. En vergeet niet om daar wat gerookt spek aan toe te voegen. Forel en gerookt spek zijn voor elkaar geboren. Bestrooi de forellen met wat peper en zout van binnen en van buiten. Draai een paar plakjes spek rond elk van de visjes. Leg ze op een vel aluminiumfolie. Bestrooi met wat gehakte peterselie. Giet over elke forel een scheutje droge witte wijn. Voeg nog een paar druppels citroensap toe en vouw de papillotten hermetisch dicht. Schuif ze dan de voorverwarmde oven in. Gedurende 15 minuten dus. Doe vooral de papillotjes pas open als ze op tafel staan. Want als de pakjes open gaan, stijgen hemelse geuren op die de hele eetkamer vullen…

Geplaatst op: 4 september 2010 @ 11:57
© Alfons de Meijer / Redactie deforelvisser.com

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *