Vissen op forel beginnerstips & trucs: forelvissen met dobber-montage

thumb

Gratis e-book: “29 Forelvissen Tips voor het Voorjaar!”
MEER forellen vangen tijdens het vissen op forel in het VOORJAAR? Voorjaar; De mooiste tijd van het jaar om eruit te gaan en te genieten van de natuur. Tevens is het de mooiste tijd van het jaar om te gaan forelvissen. Daarom heb ik speciaal voor jou een e-book geschreven met 29 FORELVISSEN TIPS om meer Succes te hebben tijdens het vissen op forel in het VOORJAAR en er ook meer plezier aan te beleven … DOWNLOAD het Gatis E-book METEEN →

 

<< Deel 1
<< Deel 2

In deel 2 Heb je kunnen lezen hoe je de hengel moet optuigen en welk materiaal je hiervoor het beste kunt gebruiken.
In dit deel gaan we jullie tips geven over hoe je hiermee het beste kunt vissen, slepend en stilliggend.

Vissen met de dobber-montage

Met de dobber-montage kun je zowel actief als passief vissen. Zoals in deel 1 Beginnerstips forelvissen: alle begin is moeilijk? al uitgelegd is het echter beter om actief en wel slepend te vissen. Je gooit dus in en haalt het aas iedere keer weer langzaam binnen. Heb je even geen zin, dan laat je hem gewoon ergens in de vijver liggen en wacht op een aanbeet. Als de goesting er dan weer is, kun je weer actief op zoek naar de forel. Dat is belangrijk bij het succesvol vissen op forel.

Extra tips

  1. Blijf niet de hele tijd op de zelfde plek van de vijver staan, maar probeer het ook eens op een andere plek aan die vijver. De forellen zwemmen vaak rond en zo heb je meer kans op een beet.
  2. Doe geregeld nieuw aas aan de haak. Jij hebt ook niet graag oude droge boterhammen!
  3. Wissel het aas af, dan eens wormen, dan eens powerbait of maden. Zo kun je zien waar ze het beste op bijten en daar dan mee verder vissen.
  4. Probeer eens dieper of ondieper te vissen. Dit doe je door de dobber omhoog of omlaag te schuiven. De afstand van de dobber naar het aas is ook de diepte waarop je vist.
  5. Draai dan eens iets sneller, dan weer langzamer of laat het tussendoor eens liggen. Het aas dwarrelt dan langzaam naar beneden en haal dan weer binnen. Je kunt het ook proberen door kleine schokjes te geven bij het binnen halen. Dit doen ze ook met het Tremarella-vissen. Ben je ook gelijk heel modern aan het vissen!
  6. Als je iets niet weet, vraag het dan gewoon eens aan je buurman.
  7. Zie je dat iemand erg goed vangt, vraag hem dan gewoon eens waar hij mee vist en op welke diepte etc. Daar kun je altijd veel van leren. Het zijn soms mensen met jaren lange ervaring, die je ook specifieke tips&trucs over die vijver kunnen geven, want het is overal weer anders. De vijvereigenaar is ook altijd bereidt om je te helpen.

Rest mij nog om nogmaals de laatste belangrijke tips te geven;

  1. Sla de forel, vóórdat je hem onthaakt, eerst met een of twee tikken midden op het hoofd. Dit zorgt voor een snelle dood.
  2. Bewaar de forel bij voorkeur in een koelbox met koelelementen zodat hij lekker vers blijft.
  3. Gooi oude lijnen, dobbers en ander afval niet zomaar naast je weg, maar in de daarvoor bestemde vuilnisbakken. De vijvers zijn meestal gelegen in prachtige natuurgebieden omgeven door veel groen en een verscheidenheid aan planten en dieren. Vogels en andere dieren kunnen verstrikt raken in de vislijnen en zo een verschikkelijke dood tegemoed zien. Dat willen we toch niet! Hou daarom ongeacht waar je bent, de visstek schoon! Zie hier een heel handig aparaatje om je visdraad snel en gemakkelijk op te ruimen >>


De prijs van dit vernuftige apparaatje is ongeveer Euro 12,50

Zo, ik hoop dat ik jullie voldoende tips heb gegeven om verder aan de slag te kunnen en wens jullie verder heel veel visgenot en vangplezier.

In deel 4 gaan we jullie uitleggen welke hengels er zoal zijn op de markt en wat de voordelen en nadelen zijn van de diverse hengels en materiaal. Hou de website dus in de gaten!

<< Lees hier deel 1: Beginnerstips forelvissen: alle begin is moeilijk?
<< Lees hier deel 2: Beginnerstips forelvissen: Welk materiaal heb ik nodig?

© Tekst / Fotografie Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com
Geplaatst op:10 september 2011 @ 04:13

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *