Veren pen “Tremarella”

Veren pen “Tremarella”

Deze foreldobber bestaat uit een echte pauwenveer een van de beste materialen om dobbers van te maken.
Deze werkt uitstekend als je slepend gaat vissen op forellen. Door de slanke vorm biedt ze nauwelijks weerstand bij een aanbeet van de forel. Door de 2 antennes kan men ze individueel op zicht aanpassen of rood boven of groen boven . Het is aan te bevelen met de veren pen met de Tremarella methode te vissen, hierdoor krijg je vaak nog meer aanbeten. De veren pen wordt met twee stuitjes een boven en een onder op de hoofdlijn geplaatst.

Veren pen + Ignesti Tremarella-Ghost “light”

De Ignesti Tremarella-Ghost “light” is bijzonder geschikt voor de veren pen montage. Het grote voordeel is namelijk dat de Ghost door een speciale glasmix onderwater veel lichter is.

Voorbeeld: Bij een veren pen van 3 gram draagkracht gebruik je een Ghost van 5 gram. Je hebt dus 2 gram meer werpgewicht dan wanneer je een loodje zou gebruiken.

Set 2: Veren pen + Ignesti Glaskogel

De Ignesti Glaskogel wordt bij een veren pen montage in plaats van een loodgewicht gebruikt. De Glaskogels zijn onderwater voor de vissen onzichtbaar en daarom beter dan lood. Bij het inwerpen vliegt deze montage perfect en breekt niet zijdelings uit, omdat de kogel nauwelijks luchtweerstand heeft. Een ander voordeel ten opzichte van lood is dat dit glas minder weegt onder water.

Voorbeeld: Bij een veren pen met een draagkracht van 3 gram gebruik je een 4 grams kogel en bereik je toch een hogere werpafstand.

© Alfons de Meijer / Redactie deforelvisser.com
Geplaatst op: Jul 13, 2010 @ 8:36

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *