Vissen op forel met Gulp Trout – vistips (2)

De beste methode om Gulp troutbait optimaal te gebruiken.

In deel 1 hebben we besproken hoe en wanneer u het beste de verschillende kleurcombinaties kunt gebruiken en zo meer forellen kunt vangen.

In dit deel 2 gaan we verder in op de technieken en mogelijke keuzes die u in materialen kunt maken bij het succesvol vissen op forel, want forelvissen is populairder dan ooit te voren!

Het vissen met de dobber of het slepen met een loodje of Bombetta kan tot een ware kunst worden verheven, het gevoel waarmee veel vissers het aas weten te bewegen is een stimulans voor de vis om tot aanbeet over te gaan, samen met het juiste aas de meest effectieve combinatie.

Alles gaat hierbij om het natuurlijk laten bewegen van het aas, wanneer je het deeg in een wokkelvorm of laarsvorm kneed en het op de juiste manier op de haak monteert zal bij de kleinste beweging het aas zijn verleidelijke dans beginnen.

Nuttige tips & Trucs

Enkele nuttige tips voor het succesvol vissen met Berkley Gulp en Powerbait Trout.

 • De verpakking altijd goed afsluiten na de juiste hoeveelheid te hebben gepakt, na de visdag met lichte extra druk goed afsluiten, dit voorkomt uitdrogen.
 • De verpakking en inhoud zijn op elkaar afgestemd controleer daarom dat de juiste deksel teruggeplaatst word op de juiste pot.
 • Voor die dagen dat niets lijkt te werken is het zelf expirimenteren met het mengen van kleuren een optie!
 • Montage 1 Om eenvoudig het deeg de juiste vorm te kunnen geven is het belangrijk vooraf de juiste hoeveelheid deeg te nemen en deze tot een peervormige vorm te rollen tussen duim en wijsvinger, de haak in het deeg plaatsen met de haakbocht in het dikke deel, daarna het dikke deel plat drukken en in een wokkelvorm draaien! ( DE WOKKEL)
 • Montage 2 Om eenvoudig het deeg de juiste vorm te kunnen geven is het belangrijk vooraf de juiste hoeveelheid deeg te nemen en deze tot een staafje rollen tussen beide handen, de haak op 2/3 plaatsen en de onderkant buigen in de vorm van een laars, de bovenkant mooi conish aan laten sluiten op de haak. (DE LAARS)
 • Bewegen doet vangen en dus is het met kleine schokjes binnen draaien van het aas een verleidelijke methode, soms echter is statisch vissen de truuk, vorm het aas tot een rond bolletje en laat het op enige CM boven de grond zweven. (DE BOL)
 • Voor de specialisten is er de deegspuit, een artikel dat vooral bij witvissers bekend is, deze spuit aan de voorkant afsnijden op de juiste diameter en de laarsvorm komt er bijna standaard uit!

Materialen

 • Welke hengel is aan U, de specialisten uit Italie zweren bij lichte 3.6 meter tot 5.0 meter lange telescopische werphengels, de Noor Europeanen kiezen vaak voor korte en uiterst lichte tweedelige werphengels, beide methoden werken perfect.
 • Welke Molen is wederom aan U, klein en licht is het motto, de zogenaamde UL en size 1 molens zijn hiervoor perfect, voor de specialisten is er ook de Full control versie.
 • Lijn keuze, Nylon is de voorkeur op de diverse forellenvijvers, maar de transparante uiterst dunne gevlochten lijn is een optie, Nylon 0.14/0.18 mm, gevlochten 0.04 en 0.06 mm Translucent.
 • Haken, onderlijnen worden in diverse soorten aangeboden, compleet met lijn lus en haak is dit vaak een goede mogelijkheid, echter wanneer de specialisten spreken is er altijd een grote voorkeur voor apparte haken, er bestaan erg veel mogelijkheden. Een haak met korte bocht en lange steel is een goede keuze.

Een mogelijke keuze

Hengel Italian style
Mitchell Privilege tele Rainbow Trout 4.00 meter 4-12 gram

Hengel Europe style
Abu Garcia Conolon Crossfire 1,68 cm 2-10 gram
Fenwick Ironhawk spinning 2.28 cm 3-12 gram
Berkley Series ONE Skeletor spinning 2.10 cm 2-12 gram

Molens
Abu Cardinal size UL of size 1
Mitchell 308Xe en de 308Xge
Voor de specialisten de Abu Garcia Cardinal 801

Lijnen
NYLON, Berkley Trilene MAXX
Stren Focus Trout
Gevlochten Berkley FireLine Crystal

Haken/Onderlijnen
Onderlijnen zijn mijn vaste keuze, alles waar een forel op staat is in principe goed bruikbaar, ik kies voor lange steel en korte bocht en veelal rood.

Aas
Duh, Wat denk je zelf?

Hier kun je powerbait online kopen. Voor 12:00 uur besteld is morgen in huis.

Zie hier deel 1 >>
In deel 1, dat vorige week zaterdag verscheen, lees je meer over:
– De kracht van het Berkley forellendeeg
– De 9 kleurcombinaties met vistips. De best vangende kleuren zijn natuurlijk direct voor handen
– De beste methode om Gulp troutbait optimaal te gebruiken

© Tekst / Fotografie: Jan van de Bovenkamp / Redactie deforelvisser.com

1 Reactie

 1. jack

  toch weer wat opgestoken ben zelf fanatiek forelvissr

  Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *