Tips over hoofdlijn & onderlijn

Een lekker dagje forelvissen staat of valt met de juiste afstemming van het materiaal, Wie kent het probleem nu niet van pruiken & knopen in de lijn, dit lastige fenomeen drijft veel forelvissers tot waanzin.

 

 

 

Trout Reservoir Hoofdlijn

Trout Reservoir is een lijn die speciaal ontwikkeld is voor het vissen op forelvijvers

HOOFDLIJN
Om de juiste keuze te maken van je hoofdlijn hangt van een paar factoren af. Hierbij spelen de hengel en molen een belangrijke rol.
Voor het vissen op forel wordt over het algemeen de lichtere spinhengel gebruikt, deze is goed voor en lijndikte van 0.16 t/m 0.20 en voor de ultralicht spinhengels is de lijndikte 0.14 t/m 0.16 zeer geschikt.

Dit zijn ongeveer de basis richtlijnen voor het vissen op forel.
Hiervan zijn de voordelen, dat de lijn zich gemakkelijk door de ogen laat lijden met minimale wrijving.Wat zich vertaalt in een maximale worp en nauwkeurigheid daar van De keuze van de molen hangt af van het type hengel en hoofdlijn. In de regel wordt voor de lichtere spinhengels de serie molens 1000 t/m 2500 gebruikt. En bij de ultralicht spinhengels de 500 t/m 1000 serie. Let wel, dit zijn de basis richtlijnen.
Maar houdt men zich aan dit tabel dan zult u merken dat het viscomfort er met sprongen op vooruit gaat.

De hoofdlijn op spoelen is ook een zeer belangrijk onderdeel. Let er op dat u de spoel niet te vol op- spoelt, dit geeft het probleem dat waarneer men de beugel opent de lijn meteen van de molen af-springt. Houdt de lijn dus een klein beetje onder de rand.

hoofdlijn

Deze hoofdlijn is juist gespoeld

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *