Forel Tips & Trucs met Rob Hens

Vang meer forel met Rob Hens

Hoe vaak gebeurt het niet dat men de dobber prachtig ziet verdwijnen onder de waterspiegel, waarna men vervolgens aanslaat. Even de vis voelt en daarna niets meer.

Onverklaarbaar
Dit fenomeen komt vaak voor op forelvijvers. Naar mijn mening meer in helder- dan in troebel water. Tijdens een vissessie op helder water viste ik mijn aas langzaam binnen. Op zo’n twee meter voor de kant kon ik mijn aas zien roteren. Ineens schoot uit de diepte een grote forel omhoog en ging achter mijn aas aan. Om vervolgens mijn aas te passeren en de aanval in te zetten op mijn lood. Direct verdween mijn dobber de diepte in. Ja, en wat nu? Dit herhaalde zich tot mijn afgrijzen een aantal keren. Ik was vast beraden om deze prachtige forel te vangen.

Laten we even de feiten op een rij zetten. De forel pakte mijn aas niet, maar wel mijn lood. Het lood wat ik gebruikte heeft de kleur donkergrijs. Wat heeft dit mij geleerd.

Stap 1. Lood vervangen door transparant glas.(onzichtbaar)
Stap 2. De kleur van mijn aasaanbieding donker houden zoals de kleuren zwart, grijs of donkergroen.
Stap 3. Een transparante dobber gebruiken. De forel is een zichtjager, dus heb ik mijn dobber en lood, praktisch onzichtbaar gemaakt waardoor mijn aasaanbieding zo natuurlijk mogelijk lijkt ,en zo onafhankelijk mogelijk door het water lijkt te zweven. Ik kan u verzekeren dat dit uw vangstresultaten ten goede zal komen.
Meestal zijn het juist die kleine dingen die het hem doen.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *