Honey Worm van Trigger X: goed om snel veel forel te vangen!

Honey Worm van Trigger X is goed om snel veel forel te vangen. Op de forelvisvijver de Berenkuil te Putten hebben wij de Honey Worm mogen uitproberen. Dit hebben wij vastgelegd op video) en met dit verslag.

Wat, waarvoor, waarom, wanneer en hoe gebruik je nu eigenlijk de Honey Worm van Trigger X?

Je hoeft geen ervaren forelvisser te zijn, om te weten dat een wasmotlarf een zeer effectief aas is voor het vangen van een forel. Maar aan het vissen met een echte wasmotlarf kleven ook een aantal nadelen. Ten eerste moet je na aankoop van de wasmotlarven ze in leven houden, dit lukt meestal wel voor aantal weken. Soms kan de aanschaf van een bakje wasmotlarven al voor een probleem zorgen, hebben ze deze wel op voorraad, zijn de wasmotten wel groot genoeg, zijn ze hard genoeg etc. etc. Tijdens het vissen met een echte wasmotlarf, komt het nog wel eens voor dat de wasmotlarf van de haak af schuift of helemaal leeg loopt waardoor deze niet meer mooi rond tolt. Wat ook wel eens voorkomt is dat de forellen helemaal niet willen bijten op de wasmotlarf, oorzaak kan zijn dat de wasmotlarf de verkeerde kleur heeft voor dat moment.

Shimano en Trigger X hebben een aantal experts in het forelvissen bij elkaar gebracht om over de bovenstaande problemen te brainstormen. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een bijzonder mooi eind product: de perfecte imitatie van de wasmotlarf de Honey Worm van Trigger X.

Zo heeft de Honey Worm bijvoorbeeld mooie nagebootste ribbels van de wasmotlarf op het lichaam, maar alleen iets steviger dan die van de echte wasmotlarf. Hierdoor ontstaan er meer trillingen in het water tijdens het binnendraaien van de Honey Worm, waardoor de Honey Worm nog eerder door de forel opgemerkt zal worden. Daarnaast heeft Trigger X de Honey Worm uitgevoerd in 6 kleuren die voor de forel zeer aantrekkelijk zijn. Om naast de trilling en de kleuren variatie de Honey Worm nog meer op te laten vallen, zijn deze voorzien van glitters. De Honey Worm blijft goed op de haak zitten. Voor de beste resultaat schuif je de Honey Worm in zijn geheel over de haak (bij voorkeur nr. 4) met een lange steel.

Trigger X heeft zelfs ook een ultrabite feromonen aan de Honey Worm toegevoegd, zodat een twijfelende forel alsnog toehapt. Ultrabite feromonen spelen een grote rol tussen het wel of niet eten. Deze stoffen zijn in de hersenen de schakel tot het aanzetten van eten. Al deze factoren hebben ertoe geleidt dat de Honey Worm een onmisbare aas is geworden voor de forelvisserij. Er kan ook gekozen worden door extra Ultrabite feromonen aan de Honey Worm, door gel van Trigger X erop te smeren. De Honey worm is voorzien van ribbels en kleine gaatjes, waardoor het Trigger X gel lang op de Honey Worm blijft zitten.

Tijdens het uitproberen van de Honey Worm van Trigger X, hebben we gemerkt dat het de perfecte aas is, wanneer de forellen net zijn uitgezet en wanneer de forellen flink aan het jagen zijn. Met de Honey Worm kan je super snel vissen, je kan bij een aanbeet direct aanslaan, onthaken gaat snel en probleemloos dit komt omdat er bij een aanbeet direct kan worden aangeslagen. De haak wordt daardoor meestal vóór in de bek gehaakt. Na het onthaken zal je merken dat de Honey Worm nog steeds goed op de haak zit waardoor je snel weer verder kunt vissen.

Daarnaast komt de volgende uitspraak ook vaak uit als de forellen op helemaal niets meer willen bijten: De Trigger X Honey Worms save the day. Met deze informatie is de Trigger X Honey Worm niet meer uit je forel aaspakket weg te denken. De Honey Worm van Trigger X is volledig biologisch afbreekbaar, waardoor je op de meeste forel wel met de Honey Worm van Trigger X mag vissen.

Om de Honey Worm van Trigger X helemaal tot zijn recht te laten komen is de Catana Schaking Trout met de Aernos 1000 FA molen met daarop de monolijn Aspire Silk Shock van Shimano helemaal de ultieme wapen om de Honey Worm op de meest natuurlijke manier aan te kunnen bieden. Pas dan vis je op de manier waar je van alle zintuigen van de forel gebruik maakt: Zien, Voelen (trilling), Reuk en de Smaak, zorgen voor een spectaculaire sport waarbij vangst gegarneerd is.

Christian van Hedel van de Shimano Trout Team

Zie ook:
Hét natuurlijke aas voor de forel: Trigger X zalmeitjes! >>

© Tekst / Fotografie: Christian van Hedel van de Shimano Trout Team / Redactie deforelvisser.com

3 Reacties

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *