Hét natuurlijke aas voor de forel: Trigger X zalmeitjes!

Trigger X heeft weer een nieuw product op de markt gebracht dat voornamelijk bestemd is voor het forelvissen. Het is Trigger X gelukt om een perfecte imitatie aas te creëren van een natuurlijke aas van de forel: het Zalmeitje

Deze eitjes worden geleverd in opnieuw afsluitbare zakjes, waardoor je ze lang bewaard kunnen worden. Per zakje zitten 75 mooi UV gekleurde zalmeitjes verpakt, waar ultrabite feromonen aan toegevoegd is. Ultrabite feromonen spelen een grote rol tussen het wel of niet eten. Deze stoffen zijn in de hersenen de schakel tot het aanzetten van eten waardoor de forel geprikkeld wordt om te gaan jagen.
De zalmeitjes van Trigger X zijn volledig biologische afbreekbaar, waardoor je bij de meeste forelvisvijvers er mee mag vissen.

Wanneer en hoe worden de zalmeitjes van Trigger X gebruikt
Vissen met de zalmeitjes kan op twee manieren, zowel passief als actief.
Passief vissen werkt erg goed in de winter, omdat de forel dan niet meer zo actief is als in de warmere periodes van het jaar. Passief vissen houd in dat je het aas stil laat liggen. Voor de forel is vissenkuit in deze wintermaanden een natuurlijk aas omdat dit ook de paaiperiode van de forel is. De zalmeitjes van Trigger X zullen in deze periodes van het jaar ook dan voor veel aanbeten zorgen. Het beste resultaat krijg je als het aas net iets boven de bodem aan geboden wordt.
Er kan gekozen worden om één of twee zalmeitjes op de haak te zetten, maar ook voor een combinatie van een zalmeitje en een worm.

Actief vissen met de zalmeitjes van Trigger X wordt in de warme tijden van het jaar gedaan.
Je vist de eitjes dan soms langzaam en soms wat sneller binnen. Dit kan door gewoon binnen te draaien of met de tremarella techniek. Door het tremarella vissen wordt het aas nog natuurlijker aangeboden, dat ook voor meer aanbeten zal zorgen. In de warmere periodes van het jaar is het zalmeitje geen natuurlijke aas voor de forel. Het zalmeitjes van Trigger X wordt nu alleen gebruikt als een extra aandacht trekker. Het beste resultaat in deze periode krijg je door een combinatie van een zalmeitje en een wasmotlarf, meelworm of een morioworm.

Hoe zet je de eitjes op de haak?
Je pakt één eitje uit de verpakking en schuif je over de haak (maat 6 of 8). Belangrijk hierbij is dat het eitje aan de zijkant op de haak geprikt wordt, waardoor de haakpunt volledig vrij komt te liggen, waardoor de forel bij een aanbeet goed en snel gehaakt kan worden.
Nu je het eitje op de haak hebt kun je het gaan combineren met een wasmot, meelworm of een morioworm. De larf of worm schuif je voor ongeveer 1/3 over de haakbocht heen. Hierdoor steekt het 2/3 van de worm of larf langs de haak en gaat het aas mooi tollen in het water en veroorzaakt daardoor bepaalde trillingen in het water. Deze trilling is erg belangrijk want de forel registreert door één van de bijzondere zintuigen van de forel de kleinste trillingen in het water. De forel wordt nieuwsgierig en gaat op onderzoek uit. Door de fantastische UV kleuren van de zalmeitjes van Trigger X valt deze nog meer op, wat resulteert in meer aanbeten.

De aanbeet
Het aanslaan bij het vissen met de zalmeitjes is vrij apart voor het forelvissen, want de haakpunt ligt geheel vrij (bij de juiste montage) en vaak haakt de forel zichzelf bij de eerste aanbeet registratie. Als je een aanbeet krijgt begeleidt je de vis eventjes door de hengel richting de forel te wijzen, zodat deze geen weerstand voelt en dan kun je daarna al vrij snel aanslaan. Wat hier een voordeel van is dat de vis bijna altijd mooi voor in de bek gehaakt is en je hem dus goed en snel kunt onthaken.

Toon van Esch en Christian van Hedel van het Shimano Trout Team.

Zie ook:
Honey Worm van Trigger X: goed om snel veel forel te vangen! >>

© Tekst / Fotografie: Toon van Esch / Christian van Hedel van het Shimano Trout Team / Redactie deforelvisser.com

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *