Feromonen zetten aan tot angst, sex, slapen en eten!

Trigger X forellendeeg met Ultrabite feromonen

Feromonen zijn hormonen die aanzetten tot angst, sex, slapen en ook eten. Is er eenmaal aangezet tot eten, dan kunnen aminozuren nog een extra aanzet zijn tot meer eten, echter zonder feromonen zal er geen eetlust zijn.

Ultrabite is er met succes in geslaagd de natuurlijke feromonen, die verschillende vissoorten aanzetten tot eten, na te bootsen. Dit is dan ook het nieuwe wapen waar het Shimano Trout Team mee ten strijde trekt op de vele forellenvisvijvers die ons land rijk is, en met succes.

Zoals in vele hengelsportdisciplines is aaspresentatie ook bij het forelvissen vaak de sleutel tot succes. Nog belangrijker is dat je weet wat je aan de forel presenteert en waarom. Laten we nu eens kort ingaan op de vis die we willen vangen.

De regenboogforel is voornamelijk een zichtjager, gebruikt daarbij ook zijn reukorgaan en is gevoelig voor trillingen. Met deze zaken in het achterhoofd kun je zo een optimale aaspresentatie creëren.

Trigger X heeft al deze drie elementen weten te combineren en dit onder andere in één product weten te stoppen. Dit geeft de forelvisser de ongekende mogelijkheid om hier eindeloos mee te variëren.

En laten we eerlijk zijn, foreldeeg bestaat al een tijdje en er zijn dan ook al verschillende fabrikanten die dit soort producten al op de markt hebben gebracht, maar Trigger X heeft toch net die extra X-Factor als het gaat om het vangen van forel.

Dit product heeft gewoon de juiste samenstelling en daar draait het om. Een prettige bijkomstigheid is dat in de range van Trigger X ook een feromonen-gel zit die perfect is om op meelworm, morios of wasmotten aan te brengen. Dit geeft absoluut en extra dimensie aan je aas.

De nieuwe technieken van het Shimano Trout Team; een druppel witte Trigger X forellendeeg op de haak gedraaid met als extra een klein stipje zwarte foreldeeg op de zijflank. Deze zal tijdens roteren van je aas zichtbare impulsen geven. Daarna een wasmot of meelworm aanbrengen die zorgt voor de rotatie en wrijf deze eventueel in met de feromonen-gel. Dit is één van de combinaties die een ongelofelijke vangkracht heeft.

Het werken met twee kleuren aas is ook een aanrader. Hou dan wel in de gaten dat je contrasterende kleuren gebruikt. Dit is puur om de zichtbaarheid van je aas te optimaliseren. De kleine stip kun je zien als een teaser, deze heeft een prikkelend effect op forel. Juist om dit aas te presenteren aan de forel gebruikt het Shimano Trout Team fluorocarbon onderlijnen. Deze lijnen zijn praktisch onzichtbaar voor de vis. Zo lijkt het net alsof je aas door het water zweeft.


Eenvoud is soms gewoon genoeg. Zoek de kracht juist in de kleine dingen.

Een werpgewicht bestaat over het algemeen uit lood dat de kleur zwart, zilver of blauw heeft. Dit hebben wij totaal vervangen en gebruiken vrijwel alleen maar glas als werpgewicht. Gewoon zo transparant mogelijk, want denk eraan: forel is een zichtjager.


Het vissen met glas is de toekomst op forelvisvijvers.

Het Shimano Trout Team laat u graag de nieuwste aastechnieken zien op het gebied van forelvissen. Wilt u deze demonstraties live bijwonen en samen en met één van de leden van het Shimano Trout Team en hengeltje uitwerpen of vragen stellen over Trigger X, dan bent u van harte welkom

Voor info bij welk evenement het team aanwezig is kunt u terecht op onze website www.deforelvisser.nl

Handige links:
Honey Worm van Trigger X: goed om snel veel forel te vangen!
Hét natuurlijke aas voor de forel: Trigger X zalmeitjes!
Hoe zet je deeg op de haak?
Het bevestigen van levend aas op de haak >>
Meer Tips&Trucs voor vissen op forel, zalmforel en andere vissoorten vindt je hier >>

© Tekst / Fotografie: Shimano / Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com
Geplaatst op: 23 maart 2013 @ 03:34

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *