De wasmotlarf

We kunnen met recht zeggen dat de Wasmotlarf één van de populairste natuurlijke aassoorten is die op de menukaart staat van de forel.

De wasmotlarf
Wasmotlarven zijn er in verschillende soorten, maten en kleuren. Deze larven worden hoofdzakelijk in Italië gekweekt. Simpelweg omdat daar de vraag naar dit type aas erg groot is. Sterker nog, in de Italiaanse forelvisserrij wordt dit topaas gezien als “Nummero Uno”. Maar ook hier in Nederland wint deze larf in razend- snel tempo aan populariteit. En zo merken wij dat de forelvisser zijn zoektocht naar natuurlijke aassoorten onverminderd doorzet.
Op veel forelvijvers in Nederland is dit aas al verkrijgbaar. Deze wordt per bakje verkocht met daarin zo’n 30 á 40 wasmotlarven.

Wasmot montage
Een belangrijk onderdeel van het verleiden van de forel met wasmotlarven, is de manier waarop je het aas presenteert. De bedoeling is dat je de wasmotlarven laat roteren, dit geeft een trilling onder water die voor de forel onweerstaanbaar is.

Neem een haak (size 6) met lange steel en een zo klein mogelijk bledje. Dit zorgt ervoor dat je de wasmot niet kapot trekt. Rijg de wasmot met zijn kop als eerste over de haak tot over het bled en rijg vervolgens de tweede wasmot ook weer met de kop voorop. Zorg dat de haak op één derde van zijn lijf eruit komt (zie foto). Check altijd even of de wasmot goed roteert. Ik wens u een goede vangst toe.

© Tekst en fotografie: Redactie deforelvisser.com

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *