Wat maakt vissen zo bijzonder en heerlijk om te doen?

Forelvissen en Vliegvissen is voor mij echt het mooiste wat er is. De hele dag ben ik druk en werk voornamelijk achter mijn computer, inloggen, uitloggen, codes, bloggen, artikelen plaatsen, foto’s bewerken, websites bijwerken, sociale media, catalogussen maken, administratie bijhouden en noem maar op. Wellicht herken je wel iets van de dagelijkse drukte in je eigen leven en werk.

Forelvissen_Chantal_Hermkens

De dagelijkse drukte ontvluchten

Ik ben constant met mijn hoofd bezig, zit te turen op het scherm, heb 36 vensters tegelijk open om alles te kunnen managen en dan gaat de telefoon nog even tussendoor. Het valt vaak niet mee om alles weer op tijd voor mijn klanten af te hebben en alle sites weer up-to-date te hebben. Het werk is nooit af. Om dit vol te houden moet je een uitlaatklep hebben en dat is voor mij geregeld naar de kroeg gaan, genieten van een lekker wijntje, even alles van mij af zetten, muziek luisteren en gezellig kletsen met vrienden. Geen bier meer? Nee, ik heb sinds juli 2015 geen druppel bier meer gedronken, maar dat even ter zijde …

Forelvissen_make_time

Forelvissen & Vliegvissen; mijn passie en uitlaatklep

Daarnaast is mijn grootste passie en uitlaatklep het vissen en dat al meer dan 25 jaar. Wat maakt het vissen zo bijzonder en heerlijk om te doen? Voor mij is het forelvissen en vliegvissen een uitlaatklep, een adrenaline-shot en het enige moment dat ik me echt helemaal van de dagelijkse beslommeringen kan losmaken, een zeldzaam ogenblik dat mijn iPhone niet aanstaat en mijn aandacht volledig op iets heel anders gericht is dan mijn werk en de drukke online wereld. Op zoek naar de forel, turend op het water, wachtend op het tikje aan de lijn en dan de aanslag. Het is heerlijk buiten zijn, samen met vrienden te zijn, te kletsen over de beste techniek, welk aas of welke vlieg, welke kleuren, snel of langzaam, hoog of diep. Ik vind het heerlijk om iedere keer weer bij te leren en zo een beter visser te worden. Dat is voor mij Super, want ook na 25 jaar leer ik nog iedere keer bij!

Either-I-win-or-I-learn-but-I-never-lose!

Forelvissen met mijn VIP-Vrienden

Volgende week ga ik met al mijn VIP-Vrienden lekker vissen bij een vijver waar ik nog nooit geweest ben. Ik verheug me er al ontzettend op om samen met Wim ter Wielen, Nol van Zoest, Rob Hens, Rudy van Duijnhoven en Frans van de Broek te gaan vissen. Gezellig samen zijn, hopelijk mooie vis vangen en de laatste nieuwtjes te bespreken op forelvis- en vliegvisgebied. Jullie lezen er uiteraard alles over op in de vangstverslagen op deforelvisser.com. Ik ben ontzettend blij dat ik zo’n mooi team heb, die me ondersteunen en samen met mij veel informatie verzamelen, video’s opnemen, boeken samenstellen en de beste tips & trucs schrijven, die we in 2016 gaan publiceren. Ik hou jullie uiteraard op de hoogte via mijn nieuwsbrief.

Top_videoopnames_Rob

Mijn vis-ervaringen delen en bespreken

Alles wat ik leer wil ik graag aan jullie doorgeven, met jullie delen en samen met jullie bespreken. Vandaar ook deforelvisser.com, waar ik al mijn ideeën, ervaringen, expertises en het laatste nieuws op forelvisgebied en vliegvisgebied met jullie online gratis deel. Ik rij er het hele land voor door, op zoek naar de leukste verhalen, de mooiste viservaringen en de unieke verhalen achter de visvijvers en de vissers. Ik ben met name zeer trots op de sfeerverslagen van de visvijvers die de iedere maand schrijven voor “De Vijver van de maand”.

The axe effect

Fotograferen en vliegvissen

Naast vissen is fotografie een hobby en mijn vak dat ik al mijn hele leven uitoefen. In 2013 jaar kocht ik een Canon 6D en maakte er al heel veel foto’s en video’s mee. Ik kan me helemaal verliezen achter mijn camera, op zoek naar dat ene unieke shot of dat ene unieke moment van een visser die zijn eerste forel vangt, kampioen forelvissen of vliegvissen wordt of die perfecte foto van een visvijver met pand en vijvers om te kunnen vereeuwigen op de website. Sinds dit jaar maak ik ook selfies, gemaakt met mijn iPhone en er zullen er nog vele volgen. Fotografie en presentatie op de website zijn dan ook erg belangrijk voor mij en ik zie deze eigen fotografie als het visitekaartje van de site. En dan ga ik ook geregeld met mijn VIP-Vrieden op de foto.

Top_visdag_met_Wim

De Vis-evenementen-kalender

Waar ik me tevens zeer voor inzet is om alle visevenementen in kaart te brengen die er in Nederland en het buitenland georganiseerd worden op de forelvijvers en vliegvisvijvers. Mijn voornemen is om dit in de toekomst ook voor België in kaart te gaan brengen. Ze staan overzichtelijk op datum, locatie en soort evenement in de visevenementenkalender. Het doet me deugt dat ook in de maand december er zo veel leuke evenementen zijn waar ook jij aan deel kunt nemen. In de wintermaanden staat het forelvissen dus niet stil en diverse vijvers die vorig jaar nog gesloten waren in de wintermaanden blijven dit jaar in januari en februari geopend. Er valt van alles te winnen; van soepkip en kalkoen tot hengelsportartikelen en geldprijzen, vaak met gratis oliebollen en erwtensoep om in de stemming te komen en de innerlijke mens te verwennen.

Forelvissen_busy_business

Ervaringen van visvrienden op Facebook en Twitter

Op facebook en twitter lees ik de leuke ervaringen van mijn facebookvrienden die deze evenementen bezocht hebben, met foto’s van de mooie vangsten en de leuke prijzen die ze gewonnen hebben. Deze evenementen worden dus zeer gewaardeerd en er wordt volop aan deelgenomen. Zoek je ook een leuk evenement tijdens de wintermaanden? Bezoek dan onze Vis-evenementen-kalender.

Wie-het-kleine-niet-eert

Wat is jou mening over Deforelvisser?

Ook volgend jaar ga ik, samen met mijn visvrienden weer nieuwe visvijvers bezoeken en maken we verslag van wat we zien, ervaren en wat we in de middag vangen op die vijvers. Dit begeleid door vele foto’s die de impressies compleet maken. Ik hoop dat jij dit net zo waardevol vindt als ik en hoor graag wat jouw ervaring is aan de visvijvers. Ik waardeer je mening zeer!

 

Deel jouw mening!

Wat is jouw leukste ervaring aan de visvijver?

Laat het me weten via mijn email: info@deforelvisser.nl of via onderstaand reactieveld.

 

Leef in het moment

Soms is het gewoon nodig om te relaxen, diep te ademen en los te laten. Leef in het moment.

Leef_in_het_moment

Groetjes,

Chantal Hermkens

survival_gigant_logoP.s. Heb je mijn nieuwe webshop de SurvivalGigant ook al gezien? 

Je kunt er Outdoor Survival Gear & Fotoapparatuur online bestellen. Snelle levering – Gratis verzending – Volgende dag in huis bij bestellingen voor 15:00.

Ruime keuze met 3.960 artikelen op het gebied van survival, outdoor & kamperen, fotografie & foto apparatuur (lenzen, objectieven, accu’s, batterijen, lampen, flitsers, filters, statieven, microfoons en accessoires), studio apparatuur (studiolampen, softboxen en beautydishes, reflexischermen, studio flitsers, led verlichting, reflectoren en snoots, flitsparaplus etc.),  videografie en optiek (verrekijkers, nachtzichtkijkers, richtkijkers, spotting scopes, microscopen, loepen, telescopen, koffers, tassen en vele accessoires). Met scherpe prijzen.

Website SurvivalGigant: www.survivalgigant.nl