Voor het derde jaar op rij, waren wij ook dit jaar weer van de partij op de Visma in Ahoy. Guido Brauckmann en ik mochten op de Visma een tweetal demo’s geven over het vissen op forel. De organisatie had gezorgd voor een prachtig bassin waarin Het Mun een mooie partij karpers en steuren, maar ook mooie regenboog, goudforellen en een paar megazalmforellen had uitgezet.

Guido had een flink rek met hengels bij zich met allemaal verschillende systemen en technieken. Toen wij begonnen met de eerste uitleg over deze technieken verzamelden zich al de eerste mensen rond het bassin. We gooiden een eerste hengeltje uit om te laten zien welke mogelijkheden je hebt met de verschillende aassoorten. De forellen en zalmforellen waren zo gretig, dat het bijna niet mogelijk was om de actie van het aas te laten zien. Constant knalden ze op ons zorgvuldig geprepareerde foreldeeg wokkeltjes en lepeltjes, maar vooral ook op de wasmotten. We hadden het puntje van de haak afgeknipt, anders hadden we binnen no time de vijver leeg gevangen.

Heel veel mensen stonden verbaasd over de manier van vissen en wat je allemaal kunt met de verschillende aassoorten. Het leuke was ook dat zich steeds meer mensen rond het bassin verzamelden en we een hoop kwijt konden over hoe leuk en technisch het forelvissen kan zijn. Bij de tweede demo kwamen er ook veel mensen bij ons op de verhoging staan. We hebben heel goed kunnen laten zien welke aassoorten en technieken je kunt gebruiken en we kregen een hoop enthousiaste reacties. De Visma is er nog drie dagen en zaterdag en zondag zijn er weer demo’s van de Top forelvissers van Nederland. Ook heb je altijd een hoop aanbiedingen van hengels en materialen en een mooie stand van de NVVF.

Al met al dus een leuke beurs waar je even langs moet gaan!

Tom Bremer

De volgende Demo’s namens de NVVF en deforelvisser.nl zijn:
Zaterdag 23-03-2012: 12.00-12.30, 13.00-14.00 Peter Negerman, Rob Hens aangevuld met Danny Groen
Zondag 24-03-2012: 13.00-13.30 berkley trouttec team namens de NVVF en deforelvisser.nl

Breng ook een bezoek aan onze stand nr. 435 !
Hier kunt u al onze 39 leden in kaart gebracht zien, welke door heel Nederland verspreidt liggen en vindt u allerlei informatie over deze visvijvers. Heeft u vragen? Dan kunt u altijd in onze stand terecht.
De mensen staan u graag te woord.

Hopelijk tot ziens op de Visma!


Forelvisdemo’s gehouden door Guido Brauckmann en Tom Bremer


Forelvisdemo’s gehouden door Guido Brauckmann en Tom Bremer


Forelvisdemo’s gehouden door Guido Brauckmann en Tom Bremer

© Tekst Tom Bremer / Fotografie: Grald van Ooijen / Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com