Een vriend van mij, Louis Vandalen, heb ik besmet met het forelvirus. Een keer zijn we samen met Yvonne Cols gaan vissen bij een forellenvijver en minicamping in Zandoerle. Yvonne ving haar eerste forel en geloofde het verder wel. Louis is een hartstochtelijk forelvisser geworden.

Advies

Hij heeft een leuk setje spullen gekocht en samen spreken we af om te gaan vissen bij forelvijver Heioord in Neeritter. Huren we een put voor ons tweeën of gaan we op een van de grotere vijvers vissen. We lopen over het terrein en staan wat te staren bij forelvijver vier. Voor we gaan vissen vragen we nog wat advies. Voor vijftig euro mogen we op forelput twee vissen. Er worden 16 forellen en een zalmforel uitgezet. Er zitten nog drie zalmforellen in de vijver. We spreken af dat de forellen in twee porties worden uitgezet.

Lichter vissen

Op aanraden van Chantal Hermkens en Nol van Zoest ga ik licht vissen. Met een dobber van twee en op de andere hengel drie gram. Beiden zijn voorzien van een glasloodje. Ik pas de vingertje tiktechniek toe. Na tien minuten vang ik mijn eerste forel op de wasmot. Op de andere hengel vang ik een forel op de meelworm. Ze zijn goed op dreef. Louis probeert het eerst met pieren en dan met zwarte powerbait. Eindelijk. Hij vangt zijn eerste forel. We zien de zalmforellen zwemmen. Eentje zit onder een rietkraag. Ik presenteer hem de wasmotten op een dienblaadje…. Hap. Een felle run en ik vang een mooie zalmforel van 1,5 kilo.

Twee sessies

Tijdens onze eerste sessie vangen we voor twee uur 12 forellen en een zalmforel. Niet slecht. Het voordeel van het afhuren van een put is dat je met je maat overal kunt vissen. Ik kijk waar de vis zit. Ik presenteer het aas en een paar keer, is het kort op de kant, bingo. Louis stapt over op powerbait zwart/rood en vangt een paar forellen. Is dit het wondermiddel? Ik doe het ook en vang mijn tweede zalmforel. Om twee uur worden de laatste zes forellen en een zalmforel uitgezet.

De Dikke!!!!

Louis en ik gaan voor de dikke… De forellen doen weinig op de wasmot en ik stap over op powerbait Garlic. Meteen een forel. Ik zie de zalmforel azen. Ik gun hem Louis. Ik trek mijn aas door het water en als een schicht, een aanbeet uit het boekje, hapt de zalmforel toe. Hij geeft zich niet snel gewonnen. Uiteindelijk geeft hij zich over. Die dag vang ik zestien forellen. Hier zitten drie zalmforellen bij. Louis vangt er acht. Voor hem een PR.

Blij

Achteraf ben ik blij dat we een forelput voor ons beiden hebben afgehuurd. Ik kon er heel licht en met nieuw materiaal vissen. Hierdoor verbeterde/verfijnde ik weer mijn techniek. We hadden de put helemaal voor ons. We liepen niemand in de weg en de vangst was meer dan goed. Voor ons werd ingezet: zestien forellen en een zalmforel. We gingen naar huis met 21 forellen en drie zalmforellen.

Oma

De oma Nel van Louis, 83 jaar, maakte ze meteen schoon. Zij is de dochter van een voormalig slager. In haar leven heeft ze al heel wat vlees versneden. Ook werd er bij hen veel gevist en oma Nel maakte die dan schoon. Louis en ik hebben genoten van een heerlijke dag bij Heioord. Een compliment aan de zwager van Chantal (Wim Coenen) voor de fantastische service.

Frans van den Broek

Impressie van een fantastische dag bij Forellenvijver Heioord (22 foto’s):

Tot ziens bij:

Forellenvijver Heioord
Rutjensstraat 6
6015 RE Neeritter kaart >>
Tel.: +31 (0)475-566609
Internet: www.heioord.com
Email: info@heioord.com

Visparadijs in een prachtige natuur!

© Tekst / Fotografie: Frans van den Broek / Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com

Vindt je dit een leuk artikel en ben je ook van plan om Forellenvijver Heioord te gaan bezoeken?
Klik dan op de ‘vind ik leuk’ knop hieronder en laat een reactie achter in onderstaand reactieveld
of deel het met je vrienden via de ‘f’ knop hieronder.