“Wilt u een dagje ontspannen van rust, natuur en ruimte? Kom dan gerust een kijkje nemen bij Forellenvijvers de Peelvisser Meijel. Dit uniek stukje land van circa twee hectare is gelegen in de oksel van het Kanaal van Deurne en de Noordervaart en grenst aan natuurgebied De Groote Peel. Eigenaren Ton en Sonja Daniels zijn er in geslaagd om vissen in een natuurlijke omgeving mogelijk te maken”, deze wervende tekst staat op hun homepage. De redactie van Deforelvisser ging er een kijkje nemen en overtuigde zichzelf.

Forellenvijvers de Peelvisser in Meijel (9 foto’s):

Gastvrij

Het parkeerterrein ligt er netjes bij. De kantine is een fraaie blokken hut. Je waant je bijna in Oostenrijk, alleen de bergen ontbreken. Leuk detail is dat er buiten een oplaadpunt is voor fietsers. Niet verwonderlijk omdat deze forellenvijver ligt aan een knooppunt van mooie fiets- en wandelroutes. We lopen naar binnen en daar zien we een groot arsenaal met hengels die je kunt huren. De ruimte heeft iets weg van een huiskamer. Ik voel me er zo thuis. De eigenaren Ton en Sonja Daniels zijn uiterst gastvrij. Ze doen er alles aan om het iedereen naar zijn zin te maken. De forelvissers en gasten zijn dan ook erg te spreken over dit koppel.

Ontvangst bij de Peelvisser (17 foto’s):

Alles in eigen beheer gedaan

Bescheiden nemen ze de complimenten in ontvangst. Ton Daniels: “In oktober is hier de spade in de grond gegaan. In mei opende we de vijver. Daar is wel een heel traject aan vooraf gegaan. We liepen al tien jaar geleden met het idee rond om een forelvijver te beginnen. Dat idee hebben we weer in de kast gezet. Het bleef echter borrelen. Vijf jaar geleden zijn we begonnen met de vergunningen aan te vragen en nu de forellenvijver een feit. Alles wat je hier ziet heb ik met mijn eigen handen gedaan. Van tekening tot uitvoering. Net het loodgieterswerk en de elektriciteit heb ik uitbesteed. Daar heb ik geen verstand van. Het voordeel dat ik veel zelf kan doen zorgde voor een grote kostenbesparing.” Dat is ook niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat Ton ook nog een eigen bouwbedrijf heeft.

De Vissershut met huiselijke sfeer (18 foto’s):

Waterhuishouding

Ton Daniels is zelf een verwoed jager en visser. Deze vijver is zijn passie. Een passie die hij deelt met zijn twee zonen. Sandor, de jongste zoon, gaat straks het horecagedeelte voor zijn rekening nemen. Dat gaan ze nog verder uitbouwen en dan gaat hij daar werken als kok. Jorrit, de oudste zoon, is een verwoed visser en werkt als waterbeheerder. Hij verricht bij de forelvijver in het weekend hand- en spandiensten en geeft met name instructies aan startende vissers.

Vijvers
Forellenvijvers De Peelvisser Meijel beschikt over vier vijvers de maten zijn:
40 bij 30 meter
40 bij 25 meter
Twee vijvers van 25 bij 20 meter.
Alle vijvers zijn maximaal 2 meter diep.

De 4 vijvers van De Peelvisser (16 foto’s):

Kanaal van Deurne
De vijvers zijn twee meter diep en voorzien van folie. Het voordeel hiervan is dat er geen algen- en plantengroei is. Het water dat in de forelvijvers zit wordt uit het kanaal van Deurne gepompt. Dat heeft veel voordelen. Het water is heel erg schoon en altijd op temperatuur. De perfecte waterhuishouding. We lopen even naar het kanaal en zien daar verbluffend schoon water dat natuurlijk gefilterd wordt door de rietkraag van de Peel.

Kanaal van Deurne en naastliggende Camping Frerichsoord (16 foto’s):

Goede naam

De vijvers zijn stuk voor stuk rolstoeltoegankelijk. Aan alles is gedacht. Het is duidelijk te zien dat wij hier te maken hebben met een spiksplinternieuwe vijver. Vooral met eigenaren met hart voor de zaak. Tijdens de koffie spreekt Will Rutter mij aan: “Zelf kom ik hier voor de rust en de natuur. Van origine ben ik geen forelvisser, maar hier krijg ik veel tips en trucjes. Het belangrijkste voor mij is de gastvrijheid.” Wat dat betreft zit dat bij deze forelvijver goed. Ton en Sonja Daniels hebben een goede naam in de regio en heel wat clubs en bedrijven hebben hun weg al naar de forellenvijver gevonden. Ton Daniels: “Het is ook een kwestie van gunnen. Als ik iemand kan helpen doe ik dat ook. Wat ik ook leuk vind is dat steeds meer ouderen hier komen om een bakkie koffie te drinken. Wat dat betreft lijkt het soms een hangplek voor ouderen”, zegt hij lachend.

Gezellig terras bij de vijvers (7 foto’s):

Forellen en zalmforellen geven goede sport

De forelvijvers liggen er goed bij. De vissen die uitgezet worden komen (via Frankrijk) uit België. Ze wegen rond de driehonderd gram en geven goede sport aan de hengel. Ook worden er zalmforellen uitgezet. De forellen zitten in een groot en diep bassin. Hier worden ze goed op temperatuur gehouden door het water uit het Kanaal van Deurne. Voordeel hiervan is dat het water van het bassin gelijk is aan de forelvijvers en de forellen hierdoor geen klap krijgen en dan ook gretig zijn. Na het uitzetten van de forellen trekken dan ook meteen een paar hengels krom.

Vliegvissen

Ik hoor dat Forellenvijvers De Peelvisser Meijel ook beschikt over een eigen vliegvisinstructeur en wel Rinus van de Kerkhof. Mijn hart gaat meteen sneller kloppen en ik vraag hem even om wat instructies. Die geeft hij spontaan. Het is een extra service die deze forellenvijver geeft. Rinus van de Kerkhof: “Tegen betaling kunnen hier mensen een cursus vliegvissen volgen. Ik ben een master instructeur vliegvissen. Wij leren hen alle worptechnieken, wat bindtechnieken en uiteraard ook vissen. Ik ga nog verder. Ik begeleid ook mensen bij de aankoop van hun hengel en ga zelfs mee. Nogmaals wij doen er alles aan om het iedereen naar de zin te maken.”

Vliegvislessen van vliegvisinstructeur Rinus van de Kerkhof (17 foto’s):

Voorzien in een behoefte

Ik ben erg onder de indruk van het team van Forellenvijvers De Peelvisser Meijel. De komende jaren gaan ze nog uitbreiden. De kantine wordt groter en hierdoor een echte horecavoorziening. Ook komt er op termijn een speeltuintje voor kinderen. Als met al staat er over een tijd een totaalconcept om van te smullen. Deze forellenvijver voorziet nu al in een behoefte voor jong en oud, maar door het uitbreiden van de voorzieningen wordt dit alleen nog maar groter en beter. Zelf ga ik nog even vissen en vang nog een paar mooie forellen. Mijn dag kan niet meer stuk.

Bekijk hier nog diverse sfeerfoto’s (19 foto’s):


Frans van den Broek

Lees hier meer artikelen over Forellenvijvers De Peelvisser Meijel:
Jeugd staat centraal bij Forellenvijvers De Peelvisser Meijel >>
Vangstverslag Forellenvijvers De Peelvisser Meijel >>
De Viskoffer van Will Rutter uit Blerick >>

Tot ziens bij:

Forellenvijvers De Peelvisser Meijel
Katsberg 26
5768 RH Meijel kaart >>
Tel.: 077 – 466 4039
Internet: www.depeelvissermeijel.nl
Email: info@depeelvissermeijel.nl

© Tekst / Fotografie: Nol van Zoest / Wim ter Wielen / Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com

Vindt je dit een leuk artikel en ben je ook van plan om Forellenvijvers De Peelvisser in Meijel te gaan bezoeken? Klik dan op de ‘vind ik leuk’ knop hieronder en laat een reactie achter in onderstaand reactieveld of deel het met je vrienden via de ‘f’ knop hieronder.