Forellenvijver ‘t Mun is het meest complete karper en forellencomplex van Nederland ! Forellenvijvers ’t Mun ligt in het land van Maas en Waal. De acht vijvers van Herberg ’t Mun liggen in het plaatsje Appeltern. Velen kennen dit plaatsje ook door de bekende tuinen van Appeltern. Herberg ’t Mun is van origine een logeeraccomodatie. Er kan nu nog steeds gelogeerd worden.

In deze review hebben we het met name over de vijvers van forellenvijvers ’t Mun. Dit vijvercomplex in Appeltern is misschien wel het meest complete karper en forellencomplex van ’t land. Je kunt er vissen op karpervijvers, vijf forelvijvers en vliegvissen op een rivier.

Forellenvijver ‘t Mun is het meest complete karper en forellencomplex van Nederland!

Restaurant Herberg ’t Mun

Voor je echter naar de visvijvers gaat kom je eerst door de kantine van ’t Mun. In de hengelshop die er aan is gekoppeld kun je alles kopen wat je je als sportvisser maar kunt wensen. Van vlieghengels tot molens. Er is zelfs een dobberbestand van meer dan honderd dobbers aanwezig. Ook is er genoeg aas te krijgen. Wat er niet is, wordt besteld. Ik ben in ieder geval onder de indruk van het aanbod. Dat geldt ook voor de sfeer in de kantine.

Wekelijks komen er tientallen vissers voor een borrel en een hapje en drankje. De zelf gemaakte gehaktballen zijn wereldberoemd in Appeltern en omstreken. Naast de kantine is er ook nog een restaurant, pannenkoekenhuis en frituur. Met de eigenaar Gerald van Ooijen nuttigen we een heerlijke lunch.


Hengelshop: van vlieghengels tot molens. Er is zelfs een dobberbestand van meer dan honderd dobbers aanwezig.


Naast de kantine is er ook nog een restaurant, pannenkoekenhuis en frituur

Wedstrijdvijver speciaal voor karpervissers

Twintig jaar geleden kocht hij dit complex en maakte er door de jaren heen een eldorado voor de forelvisser van. “We hebben hier vijf vijvers waar je kunt vissen op forel en zalmforel. Twee grote vijvers ingericht, vroeger waren dat 3 vijvers en daar hebben we nu een speciale wedstrijdvijver van gemaakt met 40 stekken. Dat trekt veel karpervissers.


Wedstrijdvijver voor karpervissers met 40 stekken

Stromende zalmrivier

Wat ook een echte trekker is is de zalmrivier. Dit is een stromende rivier die aangelegd is. Een keer per maand geeft vliegvisleraar Andre van der Kuip een cursus voor beginners. Hij leert hen dan de kneepjes van het vak. De rivier is nu nog op een relatief vlak terrein, maar daar komt snel verandering in. Nu zijn alle werkzaamheden in volle gang om de zalmrivier uit te breiden en het een verval, met natuurlijke trappen, van tien meter te laten krijgen. Nus is het al een lust voor het oog. Kijk voor meer informatie van de vliegviscursussen op de site van ’t Mun.


De zalmrivier is een echte trekker. Dit is een stromende rivier die aangelegd is.

Activiteiten agenda karper en forellencomplex ’t Mun.

Paasvissen

Elk jaar vinden er bij karper en forellencomplex ’t Mun tal van activiteiten plaats. Binnenkort is er weer het bekenden Passvissen. Er worden dan 250 zalmforellen uitgezet. Voor tien euro mag je er dan komen vissen. Gratis is het paasbrood en de paaseieren. Deze activiteit trekt elk jaar weer honderden bezoekers.


Forellenvijver ‘t Mun is het meest complete karper en forellencomplex van Nederland !

Snertvissen

Net als bij veel forelvijvers is bij ’t Mun het snertvissen niet meer weg te denken.

Vliegvisvijver

Op de vliegvisvijver vinden tal van activiteiten plaats en zijn en veel gepland. Hierbij moet gedacht worden aan:
• Lady’s Night
• To Hook + competitie
• Crack off Dawn (vroege ochtend, vanaf 04.00 met ontbijt)
• Last light ( avond tot 22.00 uur met Soep uit de ketel boven het kampvuur)
Daarnaast zijn er ook nog de voorrondes voor de NK’s vliegvissen en vissen met de werphengel.


Voor vliegvissen ben je bij Forellenvijver ‘t Mun op het juiste adres!

Maatschappelijk ondernemerschap

Het team van het Mun, met een aantal klanten en vrijwilligers, organiseert Jaarlijks een aantal maatschappelijke activiteiten, bijvoorbeeld dit jaar; een geheel verzorgde en gratis visvakantie voor meer dan 100 Europese kinderen die een week lang te gast zijn in tenten op het complex van herberg ’t Mun om daar alle facetten van het vissen te leren en heerlijk te ontspannen.

Dit zijn kinderen die normaal niet op vakantie kunnen en dat wel kunnen doen met hun begeleiders. Van origine ging het eerst om Duitse kinderen die aangesloten zijn bij Kinderen Hilfe. Zij kwamen in contact met Royal Fishing en zo kwam het balletje aan het rollen. Inmiddels maken tal van kinderen van andere Europese landen hier gebruik van. Bij forellenvijvers ’t Mun komen ze dan vissen. Gerald: “Het is altijd een mooie en onvergetelijke week. We halen alles uit de kast om het de kinderen naar de zin te maken.”

Rondleiding karper en forellencomplex

Donna geeft ons een rondleiding over het karper en forellencomplex. De vijvers zijn allemaal goed toegankelijk en dat geldt ook voor rolstoelers. Er zijn genoeg schuilhuisjes aanwezig. Het is een groot complex met grotere en kleinere forelvijvers. ’t Mun heeft voor iedereen wel iets te bieden. Voor de pure recreant tot en met de wedstrijdvisser toe. De karpervijver is een mooi groot geheel geworden omdat ze van 3 vijvers 2 grote vijvers met een speciale wedstrijdvijver hebben gemaakt.

De zalmrivier is in mijn ogen een juweeltje. Een mooie kabbelende rivier die straks vijfhonderd meter lang is. Je ziet er mooie zalm- en goudforellen zwemmen. Een lust voor het oog. Vanaf het hoogste punt heb je een overzicht op alle vijvers.


Frans van den Broek krijgt van Donna van der Kuip een rondleiding

Goede sfeer

De sfeer bij alle vijvers is zonder meer goed te noemen. De karpervissers vissen met vaste stok en/of met de hengel. Ze vangen goed. Bij de forelvijvers vangt ook iedereen zijn forellen. Ik mag mijn geluk beproeven en vang er zelf tien. Deze vijver is een absolute aanrader omdat hij veel te bieden heeft. Je mag er zelfs met je camper staan. Ideaal is om er eens een paar nachten te vertoeven. Een dag lekker op de karper, dagje vliegvissen en om het af te leren afsluiten met lekker vissen op de forel. Het kan er allemaal.


Heerlijk vissen op forel, op de karper of een dagje vliegvissen. Het kan allemaal bij Forellenvijver ‘t Mun in Appeltern

Frans van den Broek

Bekijk hier een fotoverslag van de dag d.m.v. een fotogalerij (70 foto’s):

De artikelen hebben we speciaal voor jou samengesteld:
Vangstverslag Forellenvijvers ‘t Mun Appeltern; met een tevreden gevoel! >>
Paasvissen za 19 april bij ‘t Mun in Appeltern voor slechts € 10,00. Kom je ook? >>
De Viskoffer van Oscar de Leuw uit Amersfoort >>

Tot ziens bij:

Visvijvers ‘t Mun
Molenstraat 10
6629 KJ Appeltern kaart >>
Tel.: 0487541445
Internet: www.mun.nl
Email: info@mun.nl

© Tekst / Fotografie Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com

Vindt je dit een leuk artikel en ben je ook van plan om Visvijvers ‘t Mun te gaan bezoeken?
Klik dan op de ‘vind ik leuk’ knop hieronder en laat een reactie achter in onderstaand reactieveld
of deel het met je vrienden via de ‘f’ knop hieronder.