We zijn net terug van Oostenrijk. Karinthie om precies te zijn.

We maakten wandelingen door de bergen, bezochten steden en attracties en er werd ook gevist bij Kaerntenfisch in Fel dam See. Slecht luttele minuten rijden van ons vakantieverblijf.

Deze forellenkwekerij is de grootste in Kartinthie en doe ook veel aan het onderhoud en beheer van de meren als het gaat om het forellenbestand. Op dit moment heeft Kaerntenfisch meer dan tweehonderd bakken waarin alle soorten forel gekweekt worden van eitje tot forellen van rond de tien kilo. Het is fantastisch om de bedrijvigheid ter plekke te zien. Met een zegen wordt een bak leeg gemaakt. Alle forellen worden gewogen en gemeten en gaan in de bak waar ze thuis horen. Of ze zijn meteen rijp voor de slacht. Op het terrein is ook een grote winkel waar je alles kunt kopen. Gerookte forel, zalm en forellen. De Kaernten Lax is de specialiteit. Een gestippelde forel die natuurlijk opgekweekt wordt. In aanschaf is hij ook wat duurder.

Uiteraard kun je er ook vissen op een vijver. Dat willen Max en Puck doen. Het aas, mais, krijgen we ter plekke. En dat geldt ook voor een emmer met ijs. Om beurten vangen de kinderen een mooie forel. Max slaat zelfs een mooie beekforel aan de haak. Wat is hij trots. Na acht forellen binnen een uur vinden we het goed. Vier forellen ruilen we voor gerookte forellen. De andere rekenen we af. 6.30 euro de kilo. Valt mee. De forel heeft geen grondsmaak. Ligt aan het water zegt de eigenaar. In Feld dam See maken ze gebruik van stromend bergwater. In de avonduren verorberen we twee forellen met bijbehorende wijn.


Om beurten vangen de kinderen een mooie forel. Max slaat zelfs een mooie beekforel aan de haak. Wat is hij trots!

Frans heeft het zelfs in een super korte video vast gelegd voor het nageslacht!

Bron: http://youtu.be/PsTCP60W7uc
Max en Puck vangen een mooie forel!

Voor het eind van de vakantie gaan we nog een keer terug. Nu bijten de forellen wat minder. Door heel licht te gaan vissen vangen we weer onze portie. De forellen jagen ook op kleine visjes. Een hongerige forel heeft er nog een in zijn bek. Dit gebruikt Puck als aas. Ze laat het in de stroom drijven en bingo. Een dikke zalmforel hapt toe. We vangen ook nog een Kaernten Lax en rekenen dan af. Max en Puck stralen. Dat is pas vissen. Bij ons huisje is ook een forelvijver met een restaurant. In het seizoen zet de kok daar dagelijks honderd forellen uit. Die mag je vangen en afrekenen. Ter plekke maakt hij ze klaar en kun je lekker eten. Een restaurant bood ons ook aan om de gevangen forel voor ons te bereiden. Dat doen we liever zelf.

Met Max loop ik nog even over de forelvijver en zie daar in een bak de echter xxxl kanjers. Max vraagt of hij er eentje kan vangen. Wijselijk zeg ik nee. Dan gaat de euroteller pas echt lopen. Max en Puck hebben er twee dagen genoten en ik ook…. Dat laatste geldt voor alle kinderen die daar voor het eerst een hengel uitwerpen en zeker zijn van vangst. Max en Puck hebben beter leren ingooien, aanslaan, drillen en scheppen van forel.

Frans van den Broek

Lees hier meer leuke blogs over het vissen op forel van Frans:
Blogs over forelvissen in binnen en buitenland >>

© Tekst / Fotografie: Frans van den Broek / Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com

Vindt je dit een leuk artikel? Klik dan op de ‘vind ik leuk’ knop hieronder
of deel het met je vrienden via de ‘f’ knop hieronder.