Bij forellenvisvijvers Zederik zijn de deelnemers voor het Nederlands kampioenschap ook bekend. De nummers 1 Geert v/d Ham en 2 Leen Vogel van het Team waren al bekend na het competitie seizoen 2009. De laatste 3 tickets voor het N.K. forelvissen 2010 zijn nu na 6 wedstrijden ook bekend gezien de tussenstand in het competitieseizoen.

Bij aanvang van de laatste mogelijkheid voor een ticket voor het N.K. team stonden ‘s morgens de gezicht knap strak. Bij aanvang van de wedstrijd waren er namelijk minimale verschillen tussen een groot aantal vissers. Rond de klok van 08:00 uur klonk het startsein zijn aan de waterkant.
Direct werd er door Erik Groenendijk de eerste forel gevangen, niet lang daarna wisten diverse vissers een forel te landen in hun schepnet. Na het eerste uur waren er al ruim 40 forellen gevangen en waren er vissers met 4 of 5 forellen.

Hans Hoeyenbos was heel goed bezig, deze verhuisde na een uur naar zijn 2e stek met 5 forellen in zijn koelbox. Joost de Kruik zat hem goed op de hielen met 4 forellen, ook Geert v/d Ham vervolgde zijn wedstrijd op zijn 2e stek met 4 forellen.

Tijdens het 2e uur begonnen ook Ad Versluis en Bert van Steenis hun forel te vangen. Na het 2e uur ging Geert v/d Ham als koploper de pauze in met 7 vissen gevolgd door Piet Oosterwijk , Joost de Kruik en Erik Groenendijk.

Tijdens de pauze was het uitermate stil in de kantine en werden er buiten nog door een aantal vissers aanpassingen aan het materiaal gedaan. Om half 11 klonk opnieuw het startsein en werd er wederom door diverse vissers forel gevangen, Sjaak Morra en Rick Jerphanio wisten diverse vissen te landen.

Om 11:30 uur werd er voor de laatste keer verwisseld van plaats aan de visvijvers. De spanning was van vele gezichten af te lezen, er waren zelfs vissers die zich amper hun rokertje gunde tijdens de wedstrijd (geen stress rokers dus). Het laatste uur was eindelijk iedereen van die hatelijke 0 af en had iedereen een visje weten te vangen.

Om 12:30 uur klonk het eindsignaal en werden de vissen gewogen en geteld en kon het rekenen beginnen voor de wedstrijdleiding. Er waren die ochtend 131 stuks forel gevangen door een deelnemersveld van 22 deelnemers. Erik Groenendijk was dagwinnaar met 12 forellen en een gewicht van 4570 gram

De volgende 3 vissers wisten zich bij het team van 1 Geert v/d Ham en nummer2 Leen Vogel te voegen:
Joost de Kruik
Rick Jerphanio
Herbert Kuyper

© Tekst / fotografie: Ed de Groot / Redactie deforelvisser.com