Op vakantie gaat mijn hengel altijd mee. Een keer zaten we niet echt in de buurt van een forelvijver en daar ben ik nog steeds ziek van. Een gemiste kans. Nu gaan we naar Camping Le Deffay 
BP 18
 Sainte Reine de Bretagne
 44160
 in PONT-CHÂTEAU.
Weet iemand toevallig of daar in de buurt een forelvijver is?
Ik kan er geen traceren!

Een voordeel heb ik wel. Aan ons chalet ligt een mooi meer. Vol met witvis, karper, snoek en baars, maar geen forel. Die laatste wil ik vangen en uitdelen op de camping. Dat zorgt altijd voor blije gezichten. Een paar jaar geleden ben ik tijdens een drie weken durende vakantie in De Loire een paar keer op forel gaan vissen. Mooie forellen van rond de halve tot hele kilo werden uitgezet in een groot meer. Je mocht er alleen met wasmotten vissen. Ik ving goed en op de camping had ik het geluk dat er een vrouw campeerde die bij een viswinkel werkte. Vliegensvlug maakte zij de forellen schoon. Zij kon deze mooie vissen als geen ander bereiden en op de BBQ leggen. Je likte je vingers er bij af. Zalig.

In mei gaan we naar Oostenrijk. Daar ligt de forelvijver compleet om de hoek. Nu is mijn vraag: Weet iemand een forelvijver in de buurt van het eerder genoemde adres in Port-Château? Ik vis graag op andere vissen, maar het liefst op forel…. Wie heeft daar in de buurt gevist en wat zijn de ervaringen?

Frans van den Broek

Lees hier meer leuke blogs over visvakanties:
Als ze me missen ben ik op vakantie vissen!!!!!! >>
De vakantie vroeg in de bol en op naar de forelvijvers met camping. >>
Waar gooi jij jouw hengels uit tijdens de komende vakantie? >>
Lees hier mijn Zweeds avontuur, dat minder goed afliep >>

© Tekst / Fotografie: Frans van den Broek / Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com

Vindt je dit een leuk artikel? Klik dan op de ‘vind ik leuk’ knop hieronder
of deel het met je vrienden via de ‘f’ knop hieronder.