Met het VIP-Team van www.deforelvisser.com gingen we op vrijdag 26 maart (voor de vijver van de maand) vissen op vijver negen van forellenvijver Heioord. Nol van Zoest moest eerder weg, maar had die ochtend wel al zijn forellen gevangen. Bij de vijver waar hij had gevist, was de uitgezette vis nagenoeg gevangen. Aan ons de eer om dat ook te doen.

Frans_Heioord

Rob Hens gaf mij het advies om in de rechterhoek van de vijver te gaan vissen. Hij monteerde mij een ultralicht hengeltje van Shimano met een twee grams pennetje en een heel licht molentje. Een genot om mee te vissen. Naast mij stond Wim ter Wielen en hij viste met zijn lange werphengel. Wat verderop was Chantal Hermkens actief met haar Catana Shaking Trout. Rudy van Duijnhoven sloot de rij met zijn vliegenhengel. Ondanks al zijn verwoede pogingen had de forel het vandaag niet op de vlieg voorzien. De forellen zaten echt in de rechterhoek. Met veel gevoel draaide Rob Hens bij mij powerbait aan de haak in de vorm van een meelworm. Dit in verschillende kleuren. Dat werkte. Nadat de forellen ingezet werden, kwamen ze vrij snel los. Binnen een half uur had ik er vijf op de kant liggen. Wim stapte ook over van de wasmot op de powerbait en ging ook goed vangen. Ik bleef vissen met het principe van Stop and Go.

Wim_Heioord Rob_Heioord

Hierbij gooi ik mijn aas over een forel en/of schooltje. Ik wacht even en trek dan het aas naar me toe. De hengel hou ik wat schuin en als ik indraai breng ik hem weer recht naar het water. Vervolgens trek ik het aas weer naar me toe. Laat het even liggen en draai dan de lijn weer in. Het aas blijft zo dansen op verschillende dieptes en dat is onweerstaanbaar voor de forel. Als de forel aanbijt geef ik geen lijn vrij. Met de hengeltop ga ik naar zijn richting. In het water lig dan nog vaak een tot twee meter lijn. Genoeg voor de aanbeet. Als er spanning op de lijn komt en op den hengel, geef ik een korte tik en sla ik de forel aan. Een techniek die werkt. De forel moet je het werk laten doen….

Chantal_Hermkens_Heioord

In het stuk van Chantal werd niet veel gevangen. Toen het even wat rustiger was ging Rob Hens even in de windhoek vissen. Na verloop van tijd wist hij daar een forel te vangen. Aanvankelijk visten we op een meter twintig en vingen daar de forel. Bij zo’n 28 forellen stokte het. Er moesten er nog zeven inzitten. Door het aas op de bodem te presenteren wisten we er nog vijf te vangen. Van de 35 uitgezette forellen werden er 33 door ons gevangen. De forellen verkeerden stuk voor stuk in een uitstekende conditie en gaven goede sport. Bovendien is vijver negen een prettige vijver omdat je er de ruimte hebt om te vliegvissen en om te experimenteren met heel licht materiaal. Dat laatste gaf vandaag de doorslag. Met dank aan de adviezen en het materiaal van Rob Hens.

Rudy-Heioord

Vangstverslag fotogalerij:

 

Frans van den Broek

 

Meer artikelen over Forellenvijver Heioord:
• Forellenvijver Heioord een visparadijs in een prachtige natuur! >>
• Vangstverslag: Forellen op dreef bij forellenvijver Heioord >>

 

Forellenvijver Heioord
Details Visvijver >>

Rutjensstraat 6
6015 RE Neeritter
Tel.: +31 (0)475-566609
Website: www.heioord.com
Email: info@heioord.com

_Vijver_van_de_maand_4