De tweede keer zijn we met negen mensen van de camping. Doen we altijd één keer per jaar in het seizoen. We zijn met 3 kinderen en 6 volwassenen. Vijver 2 is besproken deze maandag namiddag. De kosten zijn 135,00 euro en er worden dan 50 forellen uitgezet. Ik spreek af dat bij het begin 25 forellen worden uitgezet en om 15.00 uur nogmaals dat aantal. Dit werkt meestal prima en de vis is dan twee keer actief.

Luna in vorm

Luna heeft nu een tremarellahengel van mij. Van haar eigen hengel is de top gebroken en ik heb nog geen tijd gehad dit te repareren. Ze vis weer met de beproefde optuiging en niet zonder succes. Na een half uur liggen er al drie in de koelbox op het ijs. Toch vindt ze het een beetje lastig deze lange hengel (3.90m) en wil graag een kortere. Ze gaat er een halen bij de verhuurafdeling. Wel veranderen we de dobber en onderlijn. Weer twee pilotbolletjes en een langere onderlijn met haak 6. Het werkt want rond 14.30 uur hebben we met z’n allen ruim 20 forellen gevangen. Luna heeft er zeker 7 daar van. Het wordt nu rustiger en Luna attendeer me weer op het terras en het grote stuk gebak. Komt goed uit want het dreigt te gaan regenen. Om drie uur zijn we weer terug en komt er weer vis in. Nu is het echt een gekkenhuis. Iedereen vangt. De forellen zijn helemaal los. Uiteraard blaast Luna haar partijtje weer mee. Powerbait is favoriet en weer oranje/donkerbruin. Ik probeer zelf ook nog levend aas maar daar hebben ze een stuk minder interesse in. Na een uurtje lopen de vangsten sterk terug.

Luna behulpzaam

Voor Luna de tijd om eens rond te kijken. Ze ziet op de vijver achter haar een stel tobben met het verwijderen van de haak uit de gevangen vis. Ze stap op hun af en legt uit wat ze het beste kunnen doen. Eerst de vis een tik op de kop geven en dan onthaken met de hakensteker. Ze doet het voor. Dan moet je de vis in een koelbox doen met ijs en niet in het leefnet is haar relaas. Aangezien deze mensen alleen maar een leefnet hebben gaan ze daar, overigens tegen haar zin, toch maar in. Het stel is haar erg dankbaar en het is mooi om te zien dat ze zo geïnteresseerd zijn in een meidje van 10 jaar die hun uitleg geeft. Doet Opa trouwend ook goed. Hij is trots op zijn kleindochter. Uiteindelijk vangen we van de 50 ingezette forel er 45 terug. Een prima resultaat zo met dit warme weer want op vele forellenvijvers is het afzien. Hier in Heioord hebben ze het water nog steeds op de goede temperatuur en dat werkt door in de vangsten.

De “champ” met 13 forellen

Luna is vandaag weer de “champ” met 13 forellen. Ik volg met 10 maar moet weer het onderspit delven. Dat is dus al de tweede keer. Ze heeft er plezier in. We maken de vis schoon. Ook daar is ze een kei in. Pakken nog een drankje op het terras en keren met een goed gevoel huiswaarts richting camping. Morgen heeft het hele veld gerookte forel op het menu. Er zijn ergere dingen.

Bekijk hier een impressie van de gezellige middag (30 foto’s):


Nol van Zoest

Tot ziens bij:

Forellenvijver Heioord
Rutjensstraat 6
6015 RE Neeritter kaart >>
Tel.: +31 (0)475-566609
Internet: www.heioord.com
Email: info@heioord.com

Visparadijs in een prachtige natuur!

© Tekst / Fotografie: Frans van den Broek Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com

Vindt je dit een leuk vangstverslag en ben je ook van plan om Forellenvijver Heioord te gaan bezoeken?
Klik dan op de ‘vind ik leuk’ knop hieronder en laat een reactie achter in onderstaand reactieveld
of deel het met je vrienden via de ‘f’ knop hieronder.

Pin It on Pinterest

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden