Dat het forelvissen in een stijgende lijn is, is zeker een feit. Dit is te zien aan de groei van producten die voor de hengelsport op forelvis gebied worden aangeboden door de grote merknamen zoals; Pure Fishing, Shimano en Dam.

Deze hengelsportfabrikanten zijn dan ook trouwe sponsoren van het NVVF de NK Forelvissen. De toenemende populatie op de forelvisvijvers is goed zichtbaar. Dit komt door het feit dat de grote partijen in de hengelsport de handen ineenslaan om zo het forelvissen hier in Nederland op een hoger niveau te tillen. Hieruit ontstaan weer ideeën zoals verschillende evenementen. Denk maar aan het wintervissen, dat gepaard gaat met een lekker kommetje warme snert. Snertvissen is dan ook elk jaar weer een leuke belevenis is op Visvijvers ’t Mun. Of wat dacht je van de forelvis evenementen van de Boshoek of de One Hook Competion van forellenvisvijver de Berenkuil en dan maar niet te spreken over de kanjerdagen, die op verschillende forellenvisvijvers word gehouden.

We leven in een druk land en het vissen op deze vijvers wordt dan ook steeds populairder. Dit komt doordat je, normaal gesproken verzekerd bent van vis, maar zeker ook door de gezelligheid die je kan vinden op deze visvijvers, want die speelt een belangrijke rol in het plezier van forelvissen. Vaak kan je op deze forelvisvijvers ook nog van een lekker hapje of drankje genieten. Sommige forellenvisvijvers hebben zelfs een uitgebreide menukaart met specialiteiten van de streek. Zo kun je ook nog wat cultuur proeven.

Dit was dan ook onze motto om te vertellen op de Visma, maar er werd natuurlijk ook gedemonstreerd hoe je vist op forel. Hiervoor was een prachtige visvijver aangelegd door Dhr. Gerald van Ooijen en zijn team van Visvijver ’t Mun. Een schitterende vijver die net wat extra’s geeft op zo’n beurs als de Visma. De mensen kwamen met allerlei vragen naar de forelexperts, die langs de visvijver stonden. Bekende namen zoals; Peter Negerman, Rob Hens, Danny Groen , en onze Nederlandse jeugdkampioen Toon van Esch. De bezoekers van de Visma konden met volle teugen genieten van de live demo’s en kregen op al hun vragen antwoorden. Daarnaast en zeker niet onbelangrijk, wilden we als professionele vissers doorgeven dat er respectvol omgegaan moet worden met de gevangen vis.

Ik wens alle bezoekers van de visma heel veel plezier met het vissen op forel en hoop dat de tips en trucs jullie nog veel mooie vis mag op leveren. Ook wil ik mijn dank uit spreken voor de hoofd coördinator van deze dag Dhr. Mark Dereij van forellen visvijver de Boshoek en natuurlijk Chantal Hermkens onze webmaster, steun en toeverlaat van de website www.deforelvisser.nl

Samen maken wij ons sterk voor het verantwoord vissen op forelvijvers.

Met vriendelijke groet, Peter Negerman.

P.s. Binnenkort volgen meer foto’s van de demo’s, dus hou de website in de gaten!

© Tekst / Fotografie: Peter Negerman / Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.nl

Pin It on Pinterest

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!